JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bana göre yanlış bir karar.(öğrenciler açısından değerlendirmemek lazım) ( bazı karşı görüşlü insanlar bu durumu kendi lehlerine çevirecektir devletimiz buna istemeden ortam hazırlamaktadır)
Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklayıcı bir yazı yazacağım.

1 Mayıs hiç bir zaman devlete karşı bir eylem niteliğinde olmamıştır. Şimdiye kadar İstanbul emniyet müdürü ve valisi nedeniyle olaylar o kadar büyüdü. Bu karar, ortalığı sakinleştirmek ve biz bir adım geldik, sizde bir adım gelip Taksim'den vazgeçin demek içindi. 1 Mayıs'a katılanlar zaten işe gitmiyorlar. Şayet ben lise ve üniversite yıllarımda sınavlara dahi girmiyordum. 12 yaşımdan beri tüm 1 Mayıs'lara katıldım. İlk başlarda ailemle beraber giderdim. Sonrasında onlar kendi kortejlerine, ben kendi istediğim korteje gitmeye başladım. 1 Mayıs tüm dünyada tatil. Türkiye'de yeni oldu.

1 Mayıs için Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a otobüsler kaldırılıyor. Tüm şehirlerden insanlar geliyor. Şimdiye kadar İstanbul'a miting alanına gelemesin diye İstanbul çıkışında trafiği kapatıp, feribotları kıyıya yanaştırmayıp, trafiği kitleyip toplu taşımayı bitirip gelmek isteyenleri durdurmanın yanı sıra alakası olmayan kişilerede eziyet çektiriyorlardı. Sonrasında yer gök 1 Mayıs alanı oluyordu. Böylelikle alakası olmayanlarla 1 Mayıs için dışarı çıkanları birbirinden ayırmış oldular.

Bilmenizi istediğim bir konu varki; geçen sene televizyonlar o kadar olay gösterdi. Çatışmalar oldu v.s. Emin olunki olay çıkaranlar toplamda 300-400 kişiden fazla değildi. 1 Mayıs 300-400 kişilik birşey değil. Yüzbinler 1 Mayıs'ta sokaklara çıkıyor ve hiç biri güvenlik güçlerine karşılık vermiyor. Geçen sene sırf onlar yüzünden 150 civarı göz yaşartıcı ve biber gazı yedim.