Merhaba Bir çok arkadaş anlatmış fakat, birde kendi dilimden yeni başlayan arkdaşlara yardımcı olmak için resimli olarak anlatmak istiyorum buyrun başlıyoruz :
Not : Cpanel + Directadmin + Plesk MySQL ayarlari Mevcuttur.
ilk aşamada : WordPress Son Sürüm (2.7.1) indir
wordpress'i indirdikten sonra;
Ftp Programi ile Hostumuza giriyoruz.
wordpress Klasörü icindeki dosyalari,

public_html giriyoruz, bazı hostlarda httpdosc'dur buraya giriyoruz.

Ana dizine dosyalarimizi atiyoruz. Dosyalarımız atılırken db oluşturacağiz.
Cpanel Kullananlar icin Panelimize giriyoruz;

MySQL Databasess tıklıyoruz.

New database Yazan kısıma database adımızı yaziyoruz "Create Database" tikliyoruz.

Bu şekilde database oluşturmuş oldu, Go Back ile geri dönüyoruz.

Buradan MySQL'i oluşturmaya geldik. User Name giriyoruz. Password Yazan yerlere şifremizi 2 kere tekrarlayip giriyoruz. sonrasinda "Create User" tıklıyoruz.

MySQL oluşturduk buradan tekrar "Go Back" geri dönüyoruz.

Add User TO Database kusmından oluşturduğumuz user database bilgilerimizi seçiyoruz ardından "ADD" tıklıyoruz

Gelen Pencerede "ALL PRİVİLEGES" yaparak tüm kutucukları işaretliyoruz ardından "Make Changes" tıklıyoruz.

User adımız : biryudum_deneme1 : database adımız : biryudum_deneme123 olmuş oldu. MySQL Kurmuş olduk, şimdi bu bilgileri wordpress'i kurmak için kullanacağiz.
Sımdı FTP'e giriyoruz wordpress dosyalarını attıktan sonra ana dizine attiğimiz dosyalardan wp-config-seample.php buluyoruz. bu dosyanin adını wp-config.php diye değiştiriyoruz.

Bu şekilde değiştiriyoruz dosyalarımızı.

Sonrasında bu dosyamızı view/edit yapip icine giriyoruz. Bu Dosyamızın içini açıyoruz.

veritabanıisminiz
kullaniciadiniz
parolaniz
Buralari dolduruyoruz.

Bu şekilde yaptikdan sonra dosyamızı kapatiyoruz. MYSQL tanıtmış olduk.
Şimdi sitenize girin www.siteadi.com Şu sayfa gelecek ekrana ;

Buradan Blog Başliğinizi E-posta adresinizi Yazip "Wordpress'i Kur" Diyoruz.

Kullanıcı adınız ve Parolanız Bunlari wordpress'den kullanıcı ayarlarından değiştirebilirsiniz. şimdi sitenize tekrar giriş yapin www.siteadi.com

DirectAdmin MySQL Oluşturmak :

Bu şekilde DirectAdmin MySQL yapiyoruz. wp-config.php içine bilgileri yaziyoruz. kurulum tamamlandı.
Plesek Panel MySQL Oluşturmak :

Bu şekilde Plesk Panel yapiyoruz. wp-config.php içine bilgileri yaziyoruz. kurulum tamamlandı.
Anlatım Bu kadar, takıldığınız yerleri Konu altından sorabilirsiniz.
Anlatım : E.Can Kurtul
Kaynak : http://www.biryudum.net/wordpress-ku...-ayarlari.html