%80 benzerliği neye göre hesapladığınızı sormam saygısızlıkmı olur? Alın size benzer logolar ve hepside markalaşmış firmalar... Migros'un kapasitesi nedir ki kanguru karakterini patentlesinde logolarda kullanılmasını yasaklasın, sonrada yasal sorun teşkil etsin... Ben size işin kuralını kısaca açıkliyim! Varolmayan karakter patentlenirde onu kullanmaya kalkarsan yada benzerini yapmaya kalkarsan yasal hertürlü başın belaya girer... Kanguruyu duymayanmı var, varolmayan birşeymi? Aynı sektör diye
(ki özellikle belirtiyorum turkuazca ben konuyu gördüğümde firma ile ilgili herhangi bir açıklama yoktu, alışveriş sitesi denilince PC, Elektronik, Giysi, Kozmetik vs.vs.vs. gibi kategoriler mevcut hatta site olup olmadığını bile halen bilmiyorum) geçipte "farklı simgelerle yarışma devam et" demen burdan herkese soruyorum ne kadar profesyonelce bir davranış?
Mesajların çoğunu okudum profesyonel çalışmalar istemişsin! Karşında bir tane profesyonel insan var ve soruyorum işte profesyonelce cevap verirsen sevinirim;
1- %80'lik benzerliği neye göre hesapladın
2- İlk maskotla beraber yolladığım mesajı tamamen okudunmu. Maskot'un son halinin bu olduğunu hiç söylemedim ve şimdiye kadar migros'un kangurusunun selesinde hiç alışveriş eşyası görmedim. Alışveriş sitelerinin çoğunda ki sende bilirsin hepsi markalaşmak isteyen firmalar hep alışveriş sepeti kullanırlar! Sence bunu kimse düşünemiyormu?
3- Firma için maskot yaptırıyorsun ve son gün 28 nisan ama nedense firma ile ilgili herhangi bir bilgi yok
4- Bilgi olmadığı halde insanların uğraştığı ve yapmak için emek harcağı çalışmalara nereden aldığın hakla "Bu olmamış başkasını yap" gibisinden cevap verebiliyorsun (Kalın olarak belirttim ve dikkat edersen sevinirim)
5- Amacım ters düşmek yada illa en iyi ben yaptım demek değil ama isteyen olursa hazırladığım maskotla beraber Migros'a mail atalım, birde onlardan benzerlik oranı alalım derim ben. Varmısın turkuazca?
6- Arkadaşım, ödül çok yüksek ama inanki para için bunca sözü sıralamıyorum! Bir maskotun benzerlik oranını hesaplayabilecek kapasiteye sahip görsel bilgin varsa, o zaman onu yapabilecek yeteneğede sahip bir insansın derim. Eğer o yeteneğe sahip değilsenki değilsin ve burda ödül karşılığı yaptırıyorsun! Bırak o zaman sen yap ilk 10'ununu, sonra yap anketini r10.net üyeleri versin kararı. Varmısın turkuazca?
Al abi sana benzerlik

Migros kangurusunun kesesi olmasına rağmen elinde alışveriş arabası! bende zaten kesesine alışveriş eşyaları koymuycam dedim %80 benzer oldular dimi?
(-Yok arkadaşım istemiyorum) dersende! Ben profesyonelim, Yarışmadan çekilirim olur biter...