merhaba arkadaslar wp sitemda sag sidebara toplist diye bir alan olusturdum fakat sitemdeki temada sidebar.php yok onun icin her sayfada sag ve soldaki arsiv olsun kategori olsun bunlara php yol verilmis, simdi ben toplist diye actigim bölüme her kod ekleyecegimde yada link degisimlerinde 4-5 kadar sayfayi teker teker degistirmek istemiyorum. Mesela baska bir temada <?php get_header(); ?>
<?php get_sidebar(); ?> seklinde php ile footer e yol gosterilmis ve otomatik olarak bu bilgileri cekiyor. Benim istedigim ise reklam.php olarak olusturup wp klasörüne attigim sayfayi bu sekilde nasil yol gösterebilirim? reklam.php den degisiklik yaptigim bütün sayfalara bu yanisiyacak yani böyle bisey düsündüm fakat beceremedim php bilgim pek olmadigi icin. Mesela arkadaslar bi kac örnke daha vereyim belki anlayabilirsiniz demek istedigimi; mesela burada arsive php kodu ile yol gösterilmis bilgileri buradan cekiyor;
<?php wp_get_archives('type=monthly'); ?> bir baska örnekte ise takvimi cagiriyor;
<?php get_calendar(); ?>
yardimlarinizi bekliyorum.
arkadaslar kod su sekle benzeyene bisey olacak fakat reklam.php yi nasil entegre ediyoruz yada neler yapmak gerekli?
bu denedigim birsey ama olmuyor ana dizinde reklam.php var icindede kodlar
<li id="Toplist">
<h2>Toplist</h2>
<ul>
<?php get_reklam.php(); ?>
</ul>
</li>