PHP Performance and Benchmarking - String Variables
zaten buradaki testlerde strlen i ne amaçlı kullanmış görebildin mi verinin var lığını ve yokluğunu denetlerken kullanmış...
verinin uzunluğunu strlen le nasıl alacaksın demiştim ben aldım sen nasıl alacaksın onu söyle bakalım ben {5} tane olup olmadığını değilde toplam kaçtane aldığını görmek istiyorum tamamen isset performanslı nasıl alacaksın
ayrıca oradaki örneği yazanlar baya geri zekalıymış
empty ap ayrı birşey isset ap ayrı birşey strlen daha bir ayrı şey oradaki adamlar
empty ile boş olup olmadığını denetlersin boş ise true döner
isset tanımlımı değil mi tanımlı ise true döner
strlen ise true - false boolean döndermez uzunluğunu dönderir oradaki yarım akıllılar
değişkenin tanımlı olup olmadığını strlen ve empty ile bulmaya çalışıyorlar bunun doğrusu
zaten isset tir var mı yok mu diye isset le bakarsın
strlen nin çapıda ap ayrı yazının devamı yazacağım ama
şuna cevap istiyorum php de strlen diye bir fonksiyon yok farz et nasıl bulabilirsin uzunluğu ?
Sen öncedende böyle artisttin hala daha artistsin. Strlen olmadan toplam karakter sayısı c++ ile app yazarak bulurum. Burdaki amaç belli bir sayıyı geçtiys onu döndürmek. Ha illa ki gövde gösterisi yapılacaksa kod böyle verilmez;
$asd = "asdlkjsad asda sdhakjsdh ashd asjkdhas kjdh";
echo hades($asd); //ANA UZUNLUGU BULDUM ***!
function hades($asd)
{
//bla bla bla bla
}Böyle birşey yok dostum. Böyle birşey var diyosan al o zaman...
//tek satır tek fonksiyon facebook yazıyoruz.
echo hades_facebook_yazdi_***(); // Bunu sitenize yazıyosunuz komple facebook cebinizde.
echo hades_gittigidiyor(); // Gittigidiyor full scripti
function hades_gittigidiyor()
{
//bla bla bla bla
}
function hades_facebook_yazdi_***()
{
//bla bla bla bla
}Aha bak 2 fonksiyon ve 30 saniyede facebook ve gittigidiyor yazdım hadi sende yaz bakim burada görelim ?
Böyle birşey olabilir mi dostum. Sen yaz bakayım strlen olmadan toplam karakter sayısını bulmayı nasıl bulmuşsun bi görelim.
function saholenght($asd)
{
return strlen($asd); // Böyle değildir dimi ?
}