merhaba arkadaşlar.
sizin yaptığınıza, flame war/forum war deniyor yabancı forumlarda.
aslında pek takılmıyorum türk forumlarına da, acaba iş çıkar mı diye
buraya da baktığım oluyor tek türk forumu olarak.
öncelikle
HaciMemet adlı kişiye cevap vermek istiyorum.
1985 doğumluyum, yirmidört (24) yaşındayım ve evet, 9 senelik bilgisayar
programlama tecrübem var.
bunlardan 5 i c, object pascal, ve c# geri kalanı ise OOP ağırlıklı PHP den oluşmaktadır.
Öncelikle yaptığım işleri çok düzenli ve tertipli yapıyorum, tek fark yabancılarla
çalıştığım için, böyle düzeysiz suçlamalarla karşı karşıya bırakılmıyorum.
kodlarımdan örnekler gösterdiğim zaman ise, zaten onlar kendi adlarına konuşuyorlar.
öncelikle, code igniter framework ile geliştiriyorum 2 senedir projelerimi, 2007 den beri
de takipcisiyim, gelişmesine de irili ufaklı katkılarım oldu, bu açıdan bu konuda kendimi
uzman diye tanıtıyorum, bu framework için tutorial videoları kaydediyorum, bunu da
hobi olsun diye yapıyorum, bir üniversitede bununla ilgili bir konuşma da yaptım web
geliştirme günlerinde.
eski php zamanlarında, yani oldschool yaparken ben projelerimi, pure oop kullanırdım
ve smarty template engine kullanarak teslim ederdim işleri.
yeni nesil php de ise, MVC (model view controller approach) kullanarak yapıyorum artık.
bu da bu forumda, SEO diye geçiyor yanılmıyorsam.
ev geçindirmeye gelince,
4k 5k arası verdiğim fiyat ta daha çok temel özelliklerini ve kredi kartı entegrasyonunu
(iş bankası 3d key) düşünerek söylemiştim, hala da o civar bir fiyat veririm benden
böyle bir proje isteyene. tabiki asla gitti gidiyor kadar kapsamlı olamaz bu fiyata
fakat gayet de bir benzeri olur.
ayrıca 5 milyarı olan neden gitti gidiyor gibi site açıp köşeyi dönmüyor gibi bir tabirle
yazdığınız şeye yorum getirmekte bile zorlanıyorum zira scripti yazdırıp domaini alıp
açmak ile, ne yazık ki iş bitmiyor. bu konuda biraz araştırma yapsanız, reel maliyetlerin
aslında sitenin tanıtımında harcandığını öğrenebilirsiniz, tavsiye de ederim.
ayrıca hepsini geçiyorum da, siz sanırım forumun ilk sayfasında ki iğnelenmiş
girdiyi okumamışsınız, orda zaten sizin yaptıklarınızı yapmamanız gerektiği yazmış
ve gayet de belirtilmiş. hatta size alıntı da yapayım,
Alıntı
2. Script yazdırdığınız kişiye, istediğiniz scriptin bütün detaylarını işe başlamadan önce mutlaka anlatın. Fiyatınızı ona göre alın.
3. Script yazan kişi scripti sizin en başta anlattığınız gibi yazdıysa, sonradan birşey istediğinizde ek ücret talep etmesi normaldir, çünkü hepsi emek harcanarak yapılmaktadır.
4. Bir script için fiyat aldığınızda "Gider şu fiyata şurdan hazırını alırım" gibi yorumlar çok saçma olacaktır. Script yazan kişi sizin isteğinize özel script yazar fakat hazırda satılan scriptler hem herkes tarafından satın alınabilmektedir, hem de o adamlara "scripte şu özelliği de koyun" diyemezsiniz.
5. Script yazılarak harcanan emeğe saygı olarak, coder, scripti ücret almadan teslim etmiyorsa, demo isteyin. Biryere kurar, bakarsınız script yazılmış, öder paranızı alırsınız.
Birinin size script yazıyor olması, yani birine ücret ödüyor olmanız, o kişiye sahip olduğunuz anlamına gelmiyor. Paranızı verirsiniz scriptinizi alırsınız. Anlaşmanın dışında birşeyler talep edip veya kişiyi meşgul edip de "ilgilenmiyor" demeniz yanlış olacaktır.
demiş ve bence gayet de mantıklı maddeler.
siz ev geçindiriyorsanız, adınıza seviniyorum demek ki geçindirdiğiniz çoluğunuz
çocuğunuz var, kolay gelsin.
kolay gelsin ama, siz ev geçiniyorsunuz diye, biz teklif vermeyelim mi yani?
ben kalkıp da, kimseye küfür etmedim, saygısızlık etmedim, hakaret etmedim,
tutup da beni böyle itamlarla zan altında bırakmanız pek de hoş değil.
yazdığım scriptlere gelelim, şuan bitirmekte olduğum 4 tane web sitesi var,
onları da zamanı gelince adreslerini açıklarım. Şuan bununla da tatmin olmayacağınızı
tahmin ettiğim için, birkaç ekran görüntüsüyle, bakış açınızı biraz genişletmeye
çalışacağım.
bu 1