Başta söyliyim,bazı kişiler gibi hava atmak için açılmış bir konu olmuyacak.Herşey açık ve şeffaf cpm'leri gizlemedim.

*Başta gelicek soruları şimdiden yanıtlıyim;

• Domain ne?
  • sattım siteyi ,adresi vermem etik olmaz ama 9 yaşında pr4 domaindi ve ingilizceydi.
  • Yerleşim ve kullandığım kelimeler?
  • Makalede anlatıcam.

İlk öncelikle belirtiyim,zaman harcamadan emek vermeden ne adsense de ne de günlük yaşantımızda hiç birşey elde edemiyoruz.Bunun bilincinde olarak işe çıktığımızda günlük yoğunluğa bağlı olarak 5-8 saat internet başında kalma durumunuz ortaya çıkabiliyor ve zamanın nası geçtiğini bile anlamıyorsunuz.

Ben size şunu yapın şunu yapın dersem kandırmış olurumki internette bu tür makalelerinde çoğu faso fiso zaten.Benim bu makalede nasıl bir strateji ve nasıl bir güzergah izlemeniz gerektiğini söyliycem gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.

İşe koyulmadan önce;

• Adsense kurallarını iyice okuyun yutun.
  • Okuduktan sonra kendinize şu soruyu sorun;Uğraşmaktan haz alacağım bir sitemi yapıcam yoksa sadece paraya endeksli sitemi?
  • Cevabınız paraya endekli ise makaleyi okumayı bırakın.sayfayı kapatın.
  • Nedeni ise şu;eğer bir amaç doğrultusunda ilerlerseniz hedefinize ulaştığınızda zaten emeğinizin karşılığını reklam gelirleriyle alıyorsunuz.Paraya endekli bir tavır sergilerseniz siteniz az para kazanmaya devam ederse,tık sayınız azalırsa,hitiniz azalırsa,sitenizi sandboxada sokarsanız zaten o sitenin ömrü çok kısadır.Siler atarsınız.

İzlememiz gereken yol;

*Siteyi yapmadan önce tasarımını,programlamasını,konusu ve son olarakta domaini iyi seçmek şart.Özellikle tasarım yaparken adsense için özel bir alan koyun ve tasarımın akıcılığını o reklam alanına doğru yöneltin.Yani insan siteye odaklandığında reklam alanına yoğunlaşmış olsun.Tabi asıl amaç aslında makaleyi okutmaktır reklamdan önce neden derseniz,makaleyi okuyup beğenen bir kişi virüs gibidir.Bir beğendimi sitenizi bookmarklara arkadaşlarına online dünyasındaki herkesle paylaşır.Buda backlinkten daha önemlidir.Felsefeniz backlink kazanmak değil,ziyaretçi kazanmak olmalı.

**Kullanıcağınız reklam alanı 336x280 olsun ve bir tane olsun.tek sayfada tek reklam.Buna dikkat! eğer hitiniz iyi tıklanma sayınız az ise adsense ile beraber sitenin herhangi bir bölümünde 125x125 bannerler satmanız ek kazanç olcaktır.Sizi daha çok motive edicektir.

**Reklamın renklerini seçmek alan kadar önemli.Bazı sitelerde okadar cıvık renkler kullanıyorlarki zaten o renkleri görünce gözümüzü direk ordan kaçırıyoruz.

**Araştırmalardada çıkmıştırki google adsense reklamlarına en fazla google dan arama sonucu sitenize gelmiş olan ziyaretçiler tıklıyor.Onun için sadece organik hitlere yoğunlaşın.

**Sakın ama sakın copy/paste yapmayın.Kaliteli sitelerin; kaliteli reklam ,kaliteli ziyaretçi ve önünde kaliteli sıfatı olan herşeyi elde etmeleri mümkündür.1 tane de olsa 5 tane de olsa kendiniz yazın yada makale yazdırın.

**Sitenin konusunu belirlemeden yada belli konusu olan siteniz için reklam bütçelerine ve günlük tıklanma sayılarına göre nokta atışı yapın.mesela bir "insurance" kelimesine yoğunlaşmak var birde "car insurance"kelimesine yoğunlaşmak var.spesifik olan kelimeler genel anlamlı kelimelere göre daha avantajlı ve daha fazla kazanç getirir.Ona göre planlarınızı yapın.

**BUNA DİKKAT ,googledan gelen ziyaretçinin tıklamasıyla, siteye direk girmiş kişi/kişilerin tıkladıktan sonra size kazandırmış olduğu para aynı değil googledan gelen insanların tıklamasıyla daha fazla para kazanıyorunuz. ciddi bir şekilde bu sistemi google kullanıyor..

*Benim kullandığım genel kelimeler ; insurance,make money online ve jewellery di.Aslında yüksek ödeme yapılan kelime bulmak yetmiyor.Akabinde ona yönelik konular ve yazılar girmenizde şart.

-Elimi oynatamıyorum şuan zaman bulursam makelenin devamı gelicek.
-Bol kazançlı günler dilerim....

eXedat