kendi dusuncem ve tecrubemden yola cikarak, bunun pek anlami olmadigini dusunuyorum, daha cok yuksek kazanc getiren tiklamarin: yeri, bolgesi ve tiklanildigi sayfanin googledeki yeri, kopya icerik olmamasi gibi etkenlerin daha cok oldugunu dusunuyorum.. bunun disinda kullanicinin daha cok tikladigi bolgeler tabiki daha yuksek odeyecektir, ancak dedigim gibi reklamin ilgi alanindan gelen tiklamalar reklam nered eolursa olsun daha cok oder.

soyle bir ornek vereyim: bir reklam veren reklamini ingiltere icin yapiyor ancak dunya genelinde reklam cikiyor, ingiltere bolgesinde ve ingiltere ile ilgili yazilarda bu reklam icin adsense daha cok para odeyecektir, onun haricinde turkce icerikli bir bilgisayar anlatim sitesinden bu sitenin reklami ciktiginda dogal olarak daha az odeme olacaktir, cunku reklamin ilgi alani ingiltere, turkiye degil. istisnalar kaydeyi bozmaz derler, adsensenin neye gore odeme yaptigini kestirmek zor degil ama degisen tutarlar herzaman olacaktir.. kendi dusuncem, fikirlerinizi soyleyerek kendimizi gelistirebilirz..