son günlerde bu konu üzerinde kafa patlatıyorum yaptığım araştırmalarda çıkan sonuçlar bunlar daha fazlasını biliyorsanız banada soyleyın.
Avustralya: En legal yolu :2 senelik bir egitim aldiktan sonra permanent residency'e (kalici oturma izni) basvurabiliyorsunuz ve kabul ediliyor. 4 sene bu visa ile kaldiktan sonra vatandas oluyorsunuz. Tabii Turkiye'de lisans egitimi aldiysaniz bu 2 senelik egitim gecerli, almadi iseniz burada universite okumaniz gerekiyor. Bu 2 senelik egitimde dil okulu ve turevi olmamali. Ya master programi ya da TAFE denilen, bizim iki yillik okul ayarinda olmali. Bu yol size 30 bin dolara mal olur okul masrafi olarak.
Bir diger yolu evlilik yapiyorsunuz. Ya kafaniza gore birini bulacaksiniz ya da artik yeter illallah ettim diyosaniz anlasmali evlilik yapacaksiniz (10 k dolar civari). Bu evlilikten 4 sene sonra yine vatandasi oluyorsunuz. Tabii ayrildiginiz vakit ulkeye postaliyolar sizi.
Ya da 1.5 milyon dolar yatirim yapacaksiniz
Amerika: Bir sirketle ve avukatla anlasma yapacaksiniz, sirket bir eleman icin surekli ilan verecek, her geleni gonderecek, bir sure sonra disardan adam getirme hakkina sahip oluyor. Getirdigi adamda green card aliyor.
Ya da sponsor veyahut baska bir sekilde aldiginiz permanent visa'dan 5 yil sonra sonra vatandasi oluyorsunuz.
Ya da 1.5 milyon dolar
Kanada: Egitim kismi Avustralya ile ayni..
Ya da 100-150 bin dolar dolarlik bir yatirim yapacaksiniz. Bu yatirim yapilabilinecek sirketler hukumet tarafindan belirleniyor. Gelecegi olan ve nakite ihtiyaci olan sirketler arasindan seciliyor. 8 ay sonra falan permanent visa aliyorsunuz. 3 yil sonra vatandasisiniz.
Ingiltere: Sponsor veyahut baska bir sekilde aldiginiz permanent visa'dan 5 yil sonra sonra vatandasi oluyorsunuz.
Ya da 750 bin sterlin yatirim yapiyorsunuz
Panama: 40 bin dolar ulkeye veriyorsunuz ve oturma izni aliyorsunuz. 5 yil oturdukdan sonra vatandasi oluyorsunuz.
Ya da 165 000 dolar bankaya yatiriyorsunuz ve size 5 senelik bir pasaport veriyor, bu pasaport 5 sene sonra tekrar alinabiliniyor. Paranizi 5 yil sonunda ayni sekilde faizsiz geri aliyorsunuz. Tabii bu size vatandaslik vermiyor.
Israil: Eger yahudi iseniz sizi direkt aliyor, ya da yahudi bi hatun bulup evleniyorsunuz ve sizin dininizi degistiriyor. Yahudilikte erkek kadinin dinini degistiremedigi icin sadece erkeklere acik bir opsiyon bu.
St. Kitts ve Nevis : Bu ulkede 350 bin dolarlik bir ev alirsaniz ya da 200 bin dolar bir yardim kurulusuna bagislarsaniz size vatandaslik veriyor.
Dominik: 75.000 dolar devlete verirseniz size bir kac ayda vatandaslik veriyor.
Dominik Cumhuriyeti: Eger 50 bin dolar verirseniz bir kac ayda vatandaslik aliyorsunuz.