Boruna kurban olduğumun memleketinden bir nane olmaz.

İsrailli çölde tarım yapar sana tohum satar sen Çukurova gibi muhteşem bir topraktan verim alamazsın.
Sen pamuk üretir kumaş yapar batıya satarsın onlar keser diker üzerine dolce gabana yazar, lavis yazar sana 50 misline geri satar.

Bor bulunsa ne olacak. Bor Amerika nın elinde olsaydı tüm dünyayı bor ile işler hale getirmişti çoktan. Şimdi bizden bor alırlar onunla süper çimento üretirler, süper yakıt üretieler, süper çelik üretirler ve biz çimentoyu çeliği yakıtı onlardan borun 50 katı paraya geri alırız.

Devletin ARGEye yatırımı ve desteği yok. Varsa yoksa kaldırım yapsın, çift şeritli yol yapsın bizi hükümet ve belediyeler.

Oysa o çift şeritli yola soğuktan sıcaktan ve yüksek tonajdan etkilenmeyen bir asfalt geliştirmek için para harcamazlar.

Başbakan Bill Gates ile fotoğraf çektirip Türkiye bilişimini microsofta emanet edeceğine milli bir programlama dili, milli işlemci teknolojisi, milli server yazılımı ve ulusal işletim sistemi için 1 milyar dolar kaynak yaratsın.

Böyle haberler duyunca biliyorum ki iktidardaki ve muhalefetteki kara cahil siyasetçiler ile bilim ve teknolojide bir adım atmak mümkün değildir.