irc ortamları ilk zamanlarında güzeldi. irc protokolünün yapısı kaliteli insanları korumaya yönelik olmadığından, serseri takımının, reklamcıların ve çakma hackerların at koşturduğu bir yer haline dönüşünce ortam bozuldu.
Ben hala 90'ların başlarını özlerim, neydi o eski sunucular, bir kere milyon tane sunucu yoktu. Örneğin bir bilgi ihtiyacınız var, şimdi nasıl googledan veya keyword ile ilgili aramada çıkan ciddi bir forumdan kişilere ulaşabiliyorsanız, o konu uzmanlarına da irc'de ulaşabiliyordunuz. Önüne gelen sunucu açtı, insanlar dağıldı, önüne gelen irc master oldu, yönetimlerin kalitesi düştü, kullanıcıların kalitesi düştü, peşinde internet cafeler türedi, kalitesi düşük yöneticiler türedi, kaliteli insanlar kaçtı ortamdan.
Ben yapı-statik hesabı konusunda bir mühendisten yarım saat bilgi almıştım hiç unutmam irc'de...
Yine bir sağlık konusu tartışmıştık, doktorlar falan, gece saat 12den sonra..
Ne bileyim edebiyat, tıp vs. konularında bir sürü adamakıllı adamlar gelirdi, flörtler bile kaliteydi.. Kadınlar kadındı adamlar adam.. Son zamanlarda (bu son zaman dediğimde yine 2002-2005 arası ha, şimdi ne halde bilmem) cinsiyetler bile garipleşti, travestimi istersin transmı gelir musallat olur, daha ne rezillikler..
Şimdilerde uğramıyorum bile, mirci sileli kaç yıl oldu hatırlamıyorum..
Yaa işte böyle..
Bir söyle bin işit.
Domainden de bir iki kelime edeyim ayıp olmasın

Bu domaini 1990da regleyecektin, şimdi sene 1997-1998 falan olacaktı. O zaman bende sana 2000 lira teklif edip alacaktım. Şİmdi al dersen, bende sana düşsün de belki kaydederim derim