Sadece buradaki habere göre yorum yapan arkadaşlar olmuş. Ben de şaşırdım ve bir insan 20 metrekare için bir camiye neden arıza çıkarır dedim.

Öncelikle bu caminin sorunu 2006 da ortaya çıkmış. Tapu sorunu halledilmeden inşaat başlamış. Arsa sahibine emrivaki yapılmaya çalışılmış. Adam da hakkını mahkemede aramış. Artık arsanın üzerinde bir cami olduğu için de mahkeme camiyi satılığa çıkarmış.

Şimdi size soruyorum;
Bir camiye arsasını bağışlamayan bir adam mı günahkardır sizce?
Yoksa bir adamın hakkının arsasının üzerine o rıza göstermeden zorla cami dikenler mi günahkardır?

Adam arsanın 29 da birine sahip. Ama düşünün bu adam asgari ücretle çalışan ve arsanın parasına ihtiyacı olan biri ise o arsayı camiye mi bağışlamalıdır, yoksa çoluğu çocuğu için bir ev mi almalıdır?
Mahkeme 6 trilyon liraya satışa çıkarmış camiyi. Caminin bedeli 1-2 trilyon olsa, 4 trilyon arsanın bedeli eder. Onun da 29 da biri 100 milyar liradan fazla eder. Yani ortalama bir ev parası...
Ki adamın o paraya ihtiyacı olmasa bile Kuran'da kimsenin malını zorla emr-i vaki ile almak yoktur. Hayır rıza ile yapılır. Hayır yapmamak da günah değildir.

Şimdi adam hakkında atıp tutan cehennemlik diyenler, öbür dünyada hesabını nasıl verecek diyen arkadaşlara soruyorum:
Sizin evinizi sizin rızanız olmadan elinizden alıp satıp cami yaptırmaya kalksalar helal olsun der misiniz?

Bu tarz haberler sansasyon yaratmak için tek taraflı veriliyor. 2006 dan beri tapu problemi halledilemeyen caminin üzerine 2009 da ibadete açılan camiyi dikmek kısmı vurgulanmamış.

Bu ülkede kimsenin camiler ile problemi olmaz. Tabi birileri cami yaptırma dernekleri üzerinden manipülasyon yapmadığı sürece...

saygılar