Linklerin olması iyidir. Bana kalırsa kendi şahsi fikrim sitenin en çok hit alan bölümlerini google ziyaretçiye daha kolay yoldan sunmaya çalışması gibi bir olay. Bana sağladığı faydalar;
* Ortaya çıkan linkler ziyaretçinin aradığı konu ile bire bir örtüşüyor ise bu linkler tam bir hit pompası olarak işlev yapar.
* Linklerin hit gönderdiği sayfalarda özel reklam düzenleri oluşturularak daha fazla gelir elde edilebilinir. Çünkü hit konu odaklı gelir.
* Özel linklenmiş sayfa veya kategorilerdeki değişiklik botların öncelikli ziyaret edilecekler listesindedir diye düşünüyorum. İndexlenme hızı çok iyidir.
* Sitenin o konudaki aramalarda google tarafından otorite olarak görüldüğünün bir kanıtıdır. (Spam vari içerik bile bulunsada)
* Son olarak linklenmiş site belirli keyword'de ısrarla tepede kaldığı için (keyword'un aranma yogunluğuna göre) hit kaçınılmazdır.
Aklıma gelenler bunlar, yanlış bildiklerim olabilir. Genel anlamda sonuçlarda linli gösterim kesinlikle artı bir özelliktir ve prestij için iyidir.
(Bun söylediklerim google'un bizim böyle düşünmemizi istediği şeyler olabilir, belkide arkaplanda algoritmada neler dönüyordur neler.. Yazdıklarım sadece bir düşünce yığınından ibaret te olabilir. )