Bu belediye hatası nüfus ile alakası nedir? Rize belediyesi yetersiz demek ki çok bir şey değil ek olarak fazladan 20-30 otobüs kaydırmak maç saati. Rize taraftarları ve yönetimi bu konuyu çok rahat çözebilir, şehirde futbol aşkı varsa sorunlar rahat çözülür.
Bende sana buradan örnek vereyim Swansea'de şuan kaldığım yerde Stadyum bana 10-12km uzakta şehire de 4-5 km uzakta. Ulaşım konusun da tek bir yol var maç günü baya bekliyorsun ve bu İngilizler bizim değil maç var diye ek sefer koymazlar yada o gün pazarsa yandın çünkü pazar günü hizmetler yarı yarıya düşüyor ben bir maç dönüşü boş otobus için 40-45 dk beklediğimi biliyorum. Yani bunlar bir bahane değil bence.
Türkiye'den başka örnek vereyim Eskişehir'de kışları çok sert geçer Türkiye'nin en soğuk 3-4 şehirinden biridir ama stadyumda tribunlerde 30 cm kar varken o stadyum yine doluyor.
Rize nüfus niteliğiyle ve ulaşım sıkıntısından kaybediyor. Rizede yaşayan insanların %70'i emekli min. 50 yaşında insanlar. Genç nüfus ülkenin heryerine dağılmış durumda. Ama bir sakarya bir eskişehirde bu söz konusu olamaz. Zaten merkezi yerler, oranın tribünüyle rizenin tribünü zaten bir olamaz. Anlatmak istediğim nüfus ve niteliği önemli. Ama yeni stad ile birşeylerin değişeceğini umuyorum.