işte aradığım cevap bu olsa gerek. bende büyük projelerin notepad'i veya dw'yi açarak yazmaya başlayıp biteceğine inanmadığım için bu soruyu soruyorum.
bu konuda daha detaylı bilgi edinebileceğim kitap veya site varmı?
Notepad++ ile yazabilirsin. Hiç önemli değil. Editör sadece kod tamamlama fonksiyonu ve syntax renklendirme ile yardımcı olur. Diğer bir çok dilin IDE leri aynı zamanda derleyicidir. PHP zaten yorumlanarak çalışan bir dil olduğu için bir IDE zorunlu değildir. Kendi fonksiyon kütüphaneniz kafanızda yer alıyorsa notepad ile çok büyük projeleri yazabilirsiniz.
Programcılığın temeli akış şemalarıdır. Bu sitede kullanan var mı bilmiyorum.
Biz Türkler plansız programsız çalıştığımız için kod kullanan insanımız da plansız programsız yapıyor bu işi.
Ben programcılık öğrenmeye 4 ay önce başladım. PHP kursunu bitirdim şimdi Java eğitimine başladım. Ve bir şeyler yazarken bu Flow Chart denilen akış şemalarını kullanmay açalışıyorum.
Basit bir kod için çok işlevsel olmayabilir ama modüler çalışacaksanız, birden çok kişi aynı büyük proje üzerinde çalışacaksa hem işin durumunu görmek hem de planı görmek için akış şeması yaratılmalıdır.
Mesela bir proje için örnek bir genel proje planı şemaya dökülmelidir. Sonra grafik, kodlama ve test ayrı ayrı şemalandırılmalıdır. Sonra kodlama için yaratılacak sınıflar, sınıf elemanları, nesneler ve tüm fonksiyon ve işlevler için genel ve özel akış şemaları yaratılmalıdır.
Örnek bir akış şeması çizdim salla pati bir kullanıcı giriş akış şeması çizdim.
Örnek akış şemaları görmek için
Sample Flowcharts and Templates adresine göz atabilirsiniz.
Kolay Akış şeması çizimi için özel geliştirilmiş programlar var mesela
Flowchart Software - Download SmartDraw FREE for easy flow chart and process flow documentation tools and resources!
Akış şemaları IDE den daha önemlidir.
Akış şeması çizilmiş bir prode deneyimli bir kod yazıcı için notepad++ yeter.
Hem nesne temelli çalışmak açısından hem de projenin genel durumu ve kontrolünün yapılabilmesi açısından.
saygılar