@sinnerxx , sen ne için site açıyorsun ? site açarken hiç para kazanmayı düşünmeden direk insanlığın yararına mı site açıyorsun ?
Yazıyı tam okumadan yazılan bir yorum diye düşünüyorum...
Benim bahsettiğim şey site üzerinden para kazanılması değil. Elbetteki giderler için, ve verilen emek için para kazanmak hedeflenecek. Buna kimsenin itirazı olmaz, olamaz.
Benim burada karşı çıktığım konu farklı. Tekrar açayım sizin için.
Sırf reklam koymak için siteler açılıyor. Bir site düşünün içeriğinde emek yok. Kes kopyala yapıştır yapılmış veya yabancı bir yazı translate üzerinden çevrilmiş ve düzenleme gereksinimi duyulmadan siteye eklenmiş. 3-4 seo tekniği kullanılarak ilk sayfaya taşınmış.
Diğer yandada emek verilmiş, saatlerce düşünülmüş, gerçekten konu hakkında bir bilgi veren bir site ise diğerlerinin baskısı altında 4. sayfaya 5. sayfaya gerilemiş.
1. sayfada ki site 1-2 değil 5-6 reklam almış. 2-3 pop-up 1-2 splash reklam açılıyor. Sayfa açılmadan sekmeler reklamla doluyor.
BEnim karşı çıktığım konu burası. Yoksa kimseye babanın hayrına site aç demiyorum. Demem de zaten. çünkü verilen emeğin karşılığı alınmalı. Ama emek verilmeden yapılan siteler yüzünden emekleri boşa giden sitelerde göz önüne alınmalı bence...