Burada sanırım yanlış anlaşıldım. Ben halkın yararına derken beklentisiz bir site açmak konusunundan bahsetmek istemedim. Benim söylemek istediğim şu.

İçinde yararlı bir bilgi bile olmadan, sadece bilgi kirliliği üzerine site açmak ne kadar doğru. Translate üzerinden bir çeviri yapıp, onu manasına ulaşatırmadan siteye alıp bu tarzda bir site üzerinde çalışmak, içinde sadece kopyala yapıştır olan siteler oluşturmak ne kadar doğru.

Yani bir bilgi veya kaynak olma amacı güdmeden, sırf para gelsin, okuyucu biraz bakınsızn gitsin demek doğrumudur.

Yazının anlansılığına gelince yazma nedenimi söyleyeyim. Biraz önce bir konu için yaklaşık yarım saatimi Google da harcadım. Arama sonucunda yaklaşık 100 sayfalık sonuç çıktı. Ama ilk 4 sayfada işe yarar bir açıklama değil yorum dahi bulamadım. Gerçekten minnettar olduğum site ise 5. sayfada karşıma çıktı.

İlk 4 sayfada ki 40 site sadece hit ve para üzerine kurulu sanırım. Çünkü 40 siteyi gezerken 100 e yakın pop-up ve splash reklamla boğuşmak durumunda kaldım. Bende bu nedenle bunları yazmak durumunda kaldım...