r10 a yaklaşık 7 aydır üyeyim ve şunun farkına vardım, site açan herkesin amacında önce para kazanmak, çok ziyaretçi çekmek, fazla hit almak, pop-up larla, reklamlarla, splash larla siteleri para tuzağı haline getirmek. Peki temel amaç nedir.

Biz siteleri para için mi açıyoruz, yoksa yararlı olsunda para zaten kendiliğinden gelir diyerek mi açıyoruz içinden çıkamıyorum. Açıldığı gün siteye 50 tane reklam doldurmak, ardından birşey kazanamıyorum demek akıl karımı. Önce bilgi ekleyip, sonra hit beklemek mi doğru yoksa link kasıp, reklam verip, sanal hit alıp ooo ben bu kadar ziyaretçi alıyorum demek mi.

Translate üzerinden anlamsız çeviriler yapıp, kes kopyala yapıştır ile site oluşturup, bende webmaster oldum, benimde sitem var, bende google'dan ayda 1000 dolar alacam demek ne kadar doğru bilemiyorum artık.

Yani kullanıcıya bir yarar sağlamayan siteler piyasada acayip derecede türedi.Acil bir arama yapıyorsunuz,açılan ilk 20 sayfa birbirinin aynısı, sadece reklam amaçlı kurulmuş, bilgi vermeyen, neresine tıklasanız reklam açılan, linklere bile korkarak tıkladığınız bir dünya halini alıyor internet.

Çöp siteler doldurdu çevremizi. Belkide o konu hakkında gerçekten yararlı bilgiler veren siteler, sırf seo gibi işlemler uygulamadıkları için 3. 4. sayfalara gerilerken, para kazanmak için yapılan çöp siteler ilk sıralara tırmanıyor.

bende kendi çapımda bir kaç site açtım ve yönetmeye çalışıyorum. Ancak sitelere reklam kasmaktan çok 1-2 reklam atıp bilgi girmeye çalışıyprum. Evet kazancım sıfıra yakın. ama en azından yaptığım işte birilerine yardımcı olmaya çalışıyorum. birilerinin bir bilgiye rahat ulaşmasını sağlamaya çalışıyorum.

acaba ben mi çok yanlış düşünüyorum, yoksa siteler artık bilgi yerine para odaklımı çalışmaya başladı. anlamak mümkün değil..

Okuduğunuz için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum..

ek bilgi...
Alıntı
Burada sanırım yanlış anlaşıldım. Ben halkın yararına derken beklentisiz bir site açmak konusunundan bahsetmek istemedim. Benim söylemek istediğim şu.

İçinde yararlı bir bilgi bile olmadan, sadece bilgi kirliliği üzerine site açmak ne kadar doğru. Translate üzerinden bir çeviri yapıp, onu manasına ulaşatırmadan siteye alıp bu tarzda bir site üzerinde çalışmak, içinde sadece kopyala yapıştır olan siteler oluşturmak ne kadar doğru.

Yani bir bilgi veya kaynak olma amacı güdmeden, sırf para gelsin, okuyucu biraz bakınsızn gitsin demek doğrumudur.

Yazının anlansılığına gelince yazma nedenimi söyleyeyim. Biraz önce bir konu için yaklaşık yarım saatimi Google da harcadım. Arama sonucunda yaklaşık 100 sayfalık sonuç çıktı. Ama ilk 4 sayfada işe yarar bir açıklama değil yorum dahi bulamadım. Gerçekten minnettar olduğum site ise 5. sayfada karşıma çıktı.

İlk 4 sayfada ki 40 site sadece hit ve para üzerine kurulu sanırım. Çünkü 40 siteyi gezerken 100 e yakın pop-up ve splash reklamla boğuşmak durumunda kaldım. Bende bu nedenle bunları yazmak durumunda kaldım...
((Not : Bu arada sanane be kardeşim diye -rep'ler havada uçuşacak gibime geliyor ama yapacak birşey yok. sadece okuyucuları düşünceye saygıya davet edeceğim. Herkes düşüncesini yazsın, herkes de saygı duysun...))