Oncelikle belirteyim kımsenın ekmeğiyle oynamak ıstemem burayada konuyu art nıyetle acmıyorum Dün 3 tane vbulletin site hacklendi kendi sitem dahil . sitemin hacklendiğini gorduğumde admin paneline ulaşmaya calıstım ne yaptımsa halledemedim mecburen Veysel beye haber verdim sağ olsun yadım etti temayı defaulta aldı default dısında bı tema kullandığımda hackerlerin kullandığı ındex cıkıyordu farklı tema kullanamıyordum bende sorunu nasıl cozeceğimi öğrenmek için siteyi hackleyen arkadaşa ulaştım benimle bi sorununu mu var falan dıye sordum hayır sızıle hıc bı sorunumuz yok serverinizin ne kadar guvensiz olduğunu gostermeye calıstık dedi Bende arkadasın soylediklerini veysel beye ilettim Veysel beyde hacklenmemin serverla bı alakasının olmadığını söyledi r10da gezinirken Farkli nickli arkadasın hacklenmekten kılpayı kurtulduğunu falan okudum Farklı dısında bı arkadasta hacklenmıstı kafama takıldı Farklı ve Hacklenen Dığer arkadasa sordum ikiside Butur.net müşterisiydi az once bu konuy okudum ardından hackleyen arkadasla gorustum . ben 1,1,5 aydır buturdayım destek yonunden 10 numara dıyebilirim bu yaşadığım ilk sorun sorun bızde mi serverda mı orasını bilmem ama sitelerimizi hackleyen arkadasla olan konusma asağıda
Alıntı
Selamaleykum
SonHoligan|Uniqu3 //SaldiriTeam.Org - [a=4][c=0]SAFAK 103[/a][/c] OPERASYON BITTI 21 TURK SITESI UYARILDI!!!!:
aleykum selam
SonHoligan|Uniqu3 //SaldiriTeam.Org - [a=4][c=0]SAFAK 103[/a][/c] OPERASYON BITTI 21 TURK SITESI UYARILDI!!!!:
buyur?
ucanpijama:
hocam bı lınk verecem
ucanpijama:
bı goz atıp bı cvp yazarsanız sevınırım
bakayim ?
ucanpijama:
https://www.r10.net/vbulletin/353313-...-yardim-2.html
ucanpijama:
Konu bu
ucanpijama:
Dunde Konusmustuk bu konu hakkında
ucanpijama:
ama hostcu ısrarla sorun sızde dıyor
ucanpijama:
sorun cdden bızde mı
evet ben foruma uye olamiyorum onun icin size tekrar iletiyim
sizin sitenizden kaynaklanan hic bir sey yok! tamamiyle server'in yani sunucunun guvensizligiyle ilgili
nickimde gordugunuz uyarilan 21 site adi gecen sunucuda barinan sitelerdir
bizim amacimiz guvenlik zaafiyatlarini gostermekti her hangi bir zarar vermedik zaten sadece uyarici index biraktik
ucanpijama:
Hocam Nasıl Yaptığınızı Soylermısınız sizin dediğinize gore sorun sunucuda hostcuya gore bizde belkıde hostcuda acığın farkında değil soylersenız hem veysel bey acığını kapatır hem konu acıklığa kavusur
sunucunun guvenligi saglanmamis! siteden siteye gecebiliyorsun, config bilgilerini okuyabiliyorsun shell,vs diye tabir ettigimiz materyeller sayesinde. sunucu eger guveni on planda tutsaydi serverde bu gibi materyeller ile gecis yapilamazdi!!! yetkililerin bu konuda onlem almalari gerekir.
1den fazla sitenin hacklenmesi tamamiyle sunucunun guven zafiyatindan kaynaklaniyor
ucanpijama:
Anladım Hocam Teşekkur Ederim
ben tessekur ederim iyi gunler
ucanpijama:
sizede