vbb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burda konuya açıklık getirmek istiyorum.
Hacklenen birkaç vb site yüzünden sunucu güvenliğine laf etmeniz çok yanlış.
Sunucularımızda şuana kadar hacklenen tek site bu bahsettiğiniz siteler.
Ve onlar da vb forum.
Ve hepsi de vvarez forum. Ve içeriğinde bildiğimiz bilmediğimiz yüzlerce dosya var.
Bütün hepsinde de üye kendini admin konumuna alıp tema üzerinden hackliyor siteyi.
Birçok vb destek sitesi sahibine de sorduğumuzda bu tip cevaplar iletildi.
Yani bu 5-10 sitenin de admin konumuna gelip tema üzerinden hacklenmesi bizim ile alakalı bir durum değil.
Sunucumuzda bir güvenlik zafiyeti olsa emin olun lisanslı 8-10k yüzbinlerce üyeli forumlar var sizinle beraber.
Onlar da hacklenirdi.
Burda biraz da kendinizde aramalısınız suçu.
Eklentiden indirdiğiniz dosyalara eklenmiş bir koddan herşeyden olabilir.
Sonuçta vvarez sitelerinin hepsinin amacı sadece paylaşım değil. Kodlamalarda baya oynama yapıyorlar.
Saygılar.
kesinlikle katılıyorum sunucunun güvenlik optimizesi kadar kullanılan scriptinde güvenlik optimizesi önemli

bir site sahibi kullandığı scriptin güvenliğiyle ile ilgili bilmediği şeyleride öğrenmek için gayret göstermeli adminpanel şifreleme, sansürleme,php.ini,script güncelleme, şifre güvenilirliği vs.

ne yazıkki bazı tecrübesiz site sahibi arkadaşlarda ben şunu görüyorum sitesinde konulara eklentilere kendini okadar kaptırıyorki hiç durupta acaba kullandığım scriptin güvenliği için neler yaptım neler yapılmalı demiyor
hele birde yedek almadıysa vay haline