belki sacma olacak ama ailemden uzagım kardesimi senelerdir adam akıllı goremiyorum Türkiye'nin en karışık illerinden birinde görev yapıyorum herşeyim alt üst ve 1 gün öncede çok talihsiz bir şekilde 2.5 yıllık ilişkim bitti tamda evlenme sürecindeyken (15 tatilde düşünüyordum ve asla geri dönülmeyecek şekilde bitti) geceleri uyuyamıyorum sıkıntı üst üste hic sigara içmezken bugun hiç uyumadım ve kültablamda arka arkaya içilmiş 12 izmaritin olduğunu gördüm .. cinnet geçircem diye çok korkuyorum sıkıldım ya

nasıl ferahlarım birileri yardım edebilirmi ! kimseye kötülükte etmedim ALLAH ım sınıyor sanırım beni dayanıksızım yada kendim öyle sanıyorum.. Sizce bu ruh halimden nasıl kurtulabilirim dostlarım

tanıdıpım insanlar içimi bilmesin diye onlara hep gülüyorum

ama içim içimi kemiriyor.. burada yüzyüze bir kaç kişiyi tanıyorum yani beni tanımamanız sadece forumdan tanımanız belkide içimi dökmeye sebep oldu.. çağresizliktenmi yazdım bilmiyorum ama ferah olan mekanın kapılarını açmak istiyorum çok kötüyüm

Yüce ALLAH ım kimseye böyle dert sıkıntı vermesin .. HERŞEYDEN ÖNCE SEVDİKLERİM SİZLER VE KENDİM İÇİN DUA EDİYORUM HUZUR İÇİN. Tartıştığım bir kaç kişide olsa onlara dahi ALLAH ım düşmanıma bile böyle dert verme diye
Valla dostum ne diyim ki. Aynı duruma bende düştüm. Herkes düşmüştür ve düşecektir. İnsanların başına bu tarz sıkıntılar ara ara dönemlerde gelebilir. Mesela birkaç yıl önceki durumumdan kısaca bahsedeyim sana.
Askerden geldim ve işim yok. İşi geçtik param da yok. Hadi parayı da geçtik evim bile yok başımı sokacağım. Eski bi aile dostumuz vardı onun yanına gittim. Ağzının yan tarafıyla burada kalabilirsin dedi. Bende okadar guruluyumdur ki kimseye boyun bükmem. Ama çaresiz kabul ettim ve onun yanında kaldım. Çok istenmediğimi bildiğim halde oradada yaşamaya başladım. Gözleri ile kovdusalarda gururumu yendim ve bir süre orada idare etmem gerektiğini düşündüm ve kaldım. Ama o günlerde aklımdan çıkartmadığım birşey vardı.
" Bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. Bundan bir ay sonra veya iki ay sonra bu sıkıntı bitecekti."
Nitekim öyle de oldu. Bir iş buldum güzel. Kötü de bi ev buldum bi oda hemen. Senetle sepetle bi dolap televizyon vs. aldım koydum eve. Daha bilgisayarım bile yok. Hem çalışıyordum hemde site projeleri alıp yapıyordum. İşi alırdım giderdim internet cafeye orada site yapmaya çalışırdım. Ogünlerde de dedim. Bu sonsuza kadar böyle gitmeyecek. En fazla üç ay sonra bu sorunlar bitecek. O an bulunduğum durumu değil, üç ay sonrasını düşündüm.
Nitekim düşündüğüm gibi oldu ve eve bi bilgisayar aldım

Şuanda kendime bir ofis bile açtım. 4x4 lük bir yaşantım yok, çok paramda yok. Hatta hiç yok

2000 ytl kredi kartı borcum var. Ama ben bugün diyorum ki sonsuza kadar bu böyle gitmeyecek. Bu kartların parasını en geç iki aya kadar öyle yada böyle ödeyeceğim. Şuanda içinde bulunduğum sıkıntılar iki ay sonra bitecek veya azalacak. Bunun gerçekten bilincindeyim ve iki ay sonrasının psikolojisini yaşıyorum.
samimiyetine sığınarak sana da tavsiye ediyorum. Bu sıkıntılar bu şekilde devam etmeyecek! Bir yada iki hafta sonra elbet acıların dinecek, içinde bulunduğun psikolojik durum iyi yönde değişecek.
Bir tavsiye daha, bu durumda ike bilgiyasar başında çok fazla durmaman. Varsa orada bir sahil git orada dolaş. Özellikle akşam saatlerinde sahilde dolaşmak iyi olur. Bir yağmur yağdığında da sakın fırsatı kaçırma ve at kendini dışarı. Şemsiyesiz saatlerce dolaş dışarda. Korkma hasta olmazsın. Yağmurda düşünmek kadar keyifli bişey yok.
Umarım kısa zamanda toparlarsın kendini.
Edit: Bu arada imzamı ben yazmadım. Hayat yazdırdı bana