2 defa son soru dedim ama artık kusura bakmazsanız son bis soru daha. şimdi resim uploadı yapıyorum. bi kod buldum onun sayesinde. neyse bu kodda 1 tane kullanıcının yüklediği boyutta resim yükleniyor hostta sonra ben o resmi istediğim kadar küçültüp büyültüp tekrar resize yapabiliyorum. fakat burda şöyle bir sorun olabilir. kullanıcı yüklediği resimle hostinge tojen veya virüs atabilir. Ama bi yerde okumuştum nekadar dopğru bilmiyorum upload edilen resmi resize yapılırsa o resimde trojende varsa virüsde varsa etkisiz hale geliyormuş. 1. sorum böyle birşey doğrumu.
2. sorum resimi yüklediğim kodu aşağıda vericem. ben bu kodda bi kullanıcının yüklediği resmi hostta atıyor 2 benim belirriğim boyutta getiriyor 3 de benim istediğim başka bir boyuta getiriyor. ben burda şunu istiyorum olurmu olmazmı bilmiyorum. kullanıcı resmi yüklüycek bu resim hüç hostta kaydolmadan direk resim küçültmeye giricek. yani kullanıcı 1. resmi istediği bouytta değilde benim belirttiğim boyutta hosta atıcak daha sonra ben resim üzerinden diğer resimleri alacam koduda aşağıda veriyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın. yardımlarınız içinde teşekkürler.

Set Upload = Server.CreateObject("Persits.Upload")
Upload.OverwriteFiles = False
Upload.Save Server.MapPath("images")

Set File = Upload.Files("resim")
gercek_resim= File.ExtractFileName
s = "s_" & gercek_resim
m = "m_" & gercek_resim
Set Jpeg = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")
Jpeg.Open File.Path
Jpeg.Width = 200
Jpeg.Height = jpeg.OriginalHeight * Jpeg.Width / jpeg.OriginalWidth
Jpeg.Sharpen 1, 150
Jpeg.Save Server.MapPath("images/m_") & File.FileName
jpeg.Width = 90
Jpeg.Height = jpeg.OriginalHeight * jpeg.Width / jpeg.OriginalWidth
Jpeg.Sharpen 1, 150
Jpeg.Save Server.MapPath("images/s_") & File.FileName
fotograf_1="images/"& m &""
fotograf_2="images/"& s &""
fotograf_3="images/"& gercek_resim &""