en son özel güvenlik vardı hocam polis felan beklemiyor.benim anlatmak istedigim olay farklı,madem bizimki edepsizlik,devletin yaptıgı makul ve normal olarak mı karşılamak lazım.Yani ele verir ögüdü kendi keser sögüdü tarzı yaklaşıma isyanım yoksa olayın suç olup olmaması beni ilgilendirmiyor
Hocam bu senin dediğin şey aynısı değil. Devlet genelevi kendisi işletmiyor. Yani devlet işe yasal olarak yaklaşıyor yasal düzenlemeyi yapmış kontrolünü yapıyor.
Oradaki ahlak ya da ahlaksızlık genelevi işleten adamın, genelevde çalışan kadının ve geneleve giden insanlara ait.
P*rno site konusunda da ahlak ya da ahlaksızlık suç ya da suçsuzluk açana ait.
Bak hocam devlet belirli konularda yapılan hayır amaçlı yatırımların vergiden düşülebileceğini belirtmiş yasa olarak.
Yani sen okul yaptırırsan yaptırdığın okul bedelini bu seneki verginden düşebiliyorsun.
Bu yasal bir düzenleme.
Ama bazı şerefsizler her sene 1 okul yaptırıyor okula kendi adını annesinin adını veriyor. 1 trilyona mal ettiği okul inşaatını fatura üzerinde 2 trilyon olarak gösteriyor. Devletten 1 trilyon liralık harcamaya 2 trilyon vergi indirimi alıyor.
Bu vergi kaçakçılığıdır.
Yani adamlar hem vergi kaçırıyor hem de hayırsever iş adamı oluyor.
Şimdi devlet hayır amaçlı yatırımları vergiden düşerken hata mı ediyor?
Yoksa bu işi yapan adamın ahlaksızlığı mıdır?
Yani sen yaptığın işe her zaman bir kılıf bulabilirsin işi kitabınna uydurabilirin.
Devlet konusunda verdiğin örneği yadırgadım.
Bir yanlışı çoğunluğun yapması hatta devletin yapması onu doğru hale getirmez.
Ya da başka yanlışları işaret ederek kendi yanlışınızı aklayamazsınız...
Kişi önce kendini bilmeli.
Bu yazdıklarım bir sürü adamı durdurmayacak onlar zaten kolay paraya alışmışlar.
Ben burada bu işi normal zanneden 15-30 yaş arası işi az bilen insanların olayın iç yüzünü öğrenmesi için yazıyorum. 15 yaşında bir çocuk kolay para hayali ile nasıl bir riske girdiğini bilmeli. 16 yaşındaki bir lise öğrencisi için ***** siteden gelecek 500 lira muhteşem bir şeydir. Ancak polis evinizi basar bilgisayarınızla beraber sizi göz altına alırsa ailenizin, öğretmenlerinizin ve komşularınızın karşısında ne duruma düşeceğinizi göze almalısınız.
Bunu göze alanlara saygım sonsuz. Ama bunu bilmeden bu işe girenler daha sonra ağlamsınlar diye uyarıyorum sadece...