DestursuzKovboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki şöyle bir soru sorayım.
bir tane site var başkasının. wordpress üzerine kurulu bir site. domain iletişim adresleri falan filan bana ait değil. ben sadece panele girip ücret karşılığı siteyi düzenliyorum. bir sorun olur mu ?
Olur elbette.
Bir gazete üzerinden suç işlendiğinde dava hem haberi yazan gazeteciye açılır hem de sorumlu yazı işleri müdürüne.
Yani siteye içeriği siz ekliyorsanız site başkasının adına ise hem siz suçlusunuzdur hem de site sahibi...

Hatta site sahibi ben böyle videoları yükleme dedim eleman kendi kafasından yüklemiş diye suçu tamamen sana bile yıkabilir. Ama sen suçu kimseye yıkamazsın çünkü adam sana yasa dışı video eklemeni söylese de senin bunu kabul etmemen gerekirdi...

Yani ***** siteye postçuluk bile suçtur. Ben ***** siteme post attırsam. Sonra kendi eklediğim videolardan biri hakkında gözaltına alınsam ilk satacağım kişi postçu olur. O videoyu ben eklemedim para vererek video ekletiyordum o eleman bana sormadan kendi eklemiş derim.

O yüzden bu her halükarda suçtur. Dünyada tüm hukuk kurallarının üzerinde 1 numaralı orman kanunu vardır:
Yakalanmadığınız sürece herşeyi yapmak serbesttir...
Adam da öldürebilirsiniz, bomba da atabilirsiniz, hırsızlık da yapabilirsiniz...
Yakalanmadığınız sürece hepsi serbesttir...

Yakalanmadığınız sürece p*rno site işletmek de serbesttir...
Herkes yakalanmayacağına ona inancı nedeniyle bu işi yapıyor. İnternet sorumluluğu ortadan kaldırıyor. Ulaşılamama hissi ile insanlar internette hakaret edebiliyor, hırsızlık yapabiliyor, yalan söyleyebiliyor...
Çünkü eminim bu ***** site sahiplerinin hiç biri kadın satarak hayatını kazanmayı göze alamazlar, ya da şahin k gibi ***** yıldızı olmayı istemezler. Onlar çaktırmadan yakalanmadan bu işi yapıp para kazanma derdindeler.

Ama yakalanırsanız da ağlamayın kendi düşen ağlamaz...