Aşağıdaki makale , tamamen kendi tecrübelerime dayanarak yazdıklarımdan oluşmaktadır .

1. Adım : Merhaba !

Sitenin içeriğini en baştan belirlemeliyiz .

Örneğin , kişisel bir blog açacaksak , hayatımızdan kesitler mi yoksa internet üzerine tüyolar mı yazacağınızı kararlaştırmalısınız . Böylece ziyaretçiniz sitenize ne için geldiğini bilir .

2. Adım : Site tabanı

Hedefimizi belirledikten sonra , uygun anahtar kelimeleri ve site açıklamasını girmeliyiz . Bu aşamada , W3C hataları , uygun script seçimi gibi konuları tamamlamanız gerek .

3. Adım : Google !

Siteyi Google'a tanıtmak . http://www.google.com/addurl adresinden sitemizi Google dizinine kaydediyoruz .

Google.com/Webmaster adresinden girip , sitemizi kaydedip doğruluyoruz . Site haritamızı gönderiyoruz .

4. Adım : İçerik

Unutmayın , balık baştan kokar .

En başta belirlediğiniz içerikte , özgün yazılar yazın . Sitenizin içeriği , vitrin kadar güzel olsun .

"Tüm yatırımı vitrine olanların , bir taşlık ömrü olur ... "

5. Adım : İndexleme

Sitenizde herşey yolunda . Artık Google'ın daha çok uğramasını , sitenizin bilgilerini kaydetmesini bekliyorsunuz . Tüm bu adımları düzgünce uygularsanız , ek bir çaba gerekli değil . Bu sürecin uzaması halinde , içeriktaş sitelerden linkler alabilirsiniz . Siz de sitenizden , kendi içeriğinizdeki önder sitelere çıkış sağlayabilirsiniz.

Teşekkürler .