gökmene geçmiş olsun diyerek sözüme başlamak istiyorum. Ben konuya biraz farklı açıdan bakacam. Bizim elektronik marketimiz var ve ben satıcıyım. Ben kendi üretmediğim bir ürünün bir yere kadar arkasında durabilirim öyle mi ? Mesela benden batarya aldınız. Garantili orjinal mal. Marka popüler mi popüler. Servis imkanı var mı var. Çalıştı mı çalıştı. 1-2 gün kullandınız ve bozuldu. Hemen bana getirdiniz. Ben de iyi niyetli isem kargo ile firmaya yollarım (ki böyle bir zorunluluğum yok. Yönetmeliklere göre diyorum. Sizin yollamanız gerekir.) Kargo ile yollarım. Cevap gelir : "Kullanıcı Hatası" belki doğru belki yanlış ama onlar "Kullanıcı Hatası" dedi mi. bana kafa tutmaya hakkınız olmaz. İsterseniz gidin en büyük mahkemeye verin. Sadece işiniz ahirete kalır.
Şimdi Üretici satıcı arkadaş mı ?
- Hayır
Üretici Google mı ?
- Google
Üretici Kullanıcı Hatası gibi saçma bir cevap vermiş mi ?
- Vermiş
Google Kuponlara garanti veriyor mu?
- Hayır
Sonuç siz garantisiz ürün aldınız. Satıcı aracılığı ile aldınız. Suçlu biri varsa ki illa sizden başka Google'a suç bulun. Yani sizin zararınız 55 tl ise 3-4 tl kâr yapan ve kendisinin üretmediği bir üründen sorumlu tuttuğunuz bir adama 20-30 tl masraf yüklemeniz ne kadar etik ?
Sonuçta Üretici - Distribütör - Pazarlamacı - Bayi - Son kullanıcı şekliyle işleyen bir elektronik satışta malın teknik desteğini aradakiler sunmaz. Zararları aradakiler ödemez. Direk muhattap üreticidir.
İyi Çalışmalar.