Dostum,
Woofer, bir hoparlörün bass yani alçak frekans seslerini veren bölümüne denir. Genellikle insan kulağı 20 hertz ile 20 bin hertz arası sesleri duyar, bass sesler 20 hertz ile 250 hertz arası seslerdir.
Çok kaliteli wooferlar 20 Hertze kadar inebilirler.
Eski hi-fi sistemlerde hoparlörler klasik olarak 3 yollu yada 4 yollu idiler.
3 yollu hoparlörlerde bir bass (woofer) bir midrange (orta sesler) ve bir de tweeter (tiz sesler) olurdu. Şimdilerde akustik sistemlerde pasif wooferlar kullanılıyor, midrange ve tweeterları ayrı ayrı stereo hatta 5+1 6+1 falan kurup bası tamamen ayrı veriyorlar.
Anfi yani amplifikatör ise , herhangi bir kaynağın sesini (mp3 player, pikap, teyp, radyo, cd çalar vs.) yükselterek hoparlörlere aktaran cihazdır.
Bunlarda 70 , 80 ve 90lı yıllarda stereo idi, şimdilerde görsel video anfilerde daha çok kalan ile sinema salonu efekti oluşturan anfiler kullanılıyorsada gerçek odyofililer (audio hastaları; Benim gibi) hala stereo'ya sadıklar.
Bu bilgileri paylaştıktan sonra, mesajını okuyorum tam anlaşılmıyor, arkadaşın bir subwoofer tek parça mı arıyor, yoksa wooferı kuvvetli klasik bir ev hoparlörümü arıyor, yoksa sadece anfimi bakıyor, yoksa hepsini takım olarakmı arıyor..
Bence en iyisi, sen foruma arkadaşınla birlikte gir, çünkü konu böyle üstünkörü anlaşılmayacak kadar derinlikli bir konu.
(Ben yukarıda çok yüzeysel anlattım, bir yazmaya başlarsam forumdan atılma riskim olur yani

)
Saygılar,