digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de ismimin .com unu aldım, soyismimin .com u için backorder verdim.
Domain name i alan kullanmak zorunda değil.
Siz gelişmekte olan bölgelerde uygun fiyata arsa bulsanız ben müteahhit değilim diye satın almaz mısınız?
O arsayı alırsınız üzerine de bina yapmadan 20 sene elinizde tutarsınız o bölge çok değerlenir siz de bu yatırımdan para kazanırsınız.
İsteyen istediği domaini alsın isteyen istediği siteyi açsın. İşini iyi yapanlar bundan zarar görmez asla. Özgür dünya ve serbest piyasa. Adamlar ilk gelen alır şartını koymuşlar. Projesi olan alır değil kural.
Hedef domain almayın yanlış bir yaklaşım. Kim alacak o domaini? Projesi olan mı? Peki kimin projesinin daha iyi güçlü daha ciddi olduğuna kim karar verecek?
İsteyen istediği domaini alır. Bundan 10 sene sonra zaten tamlamalar ata sözleri dahil sözlükten kelime deyim kalmayacak boşta.
O yüzden bunlar nafile sözler. Bu sitede kaç kişi büyük projeler yapıyor doğru düzgün siteler yapabiliyor ki? Herkes amatörce yarı profesyonel şekilde takılıyor. Bu iş ticarettir, adam iş yapacak bir dizi, program, film, karakter, belgesel, deyim yakaladı mı hemen domainini alıyor. Ve çok da iyi yapıyorlar.
Bu arada emra çağlayan arkadaşım. Türkiye deki ilk veya tek emre çağlayan sen değilsin emin ol. Yani adam alır domaini sadece email için kullanır. Alan adlarının üzerine site yapmak zorunlu değildir. Tıpkı arsaların satılırken üzerlerine bina dikilmesi, kamyonlar satılırken yük taşıması zorunluluğu olmadığı gibi.
Bu tarz serzenişte bulunan arkadaşlara hep sorarım, insanlar hedef domain alıyorlar ya da sizin ihtiyacınız olan domaini alıyorlar iyi de almasalardı size bıraksalardı siz dünyaya hizmet edecek bir web sitesi mi dikecektiniz oraya?
haklısın, ben sadece emrecaglayan.com u örnek verdim