Merhaba arkadaşlar,
2 gün önce ihs'den 3 domain almış bulunuyorum. e-destek.com domain kontrol panellerini gezdim, oynadım, kurcaladım ve gerçekten güzel bir panel hazırladıklarını ve çok süper bir hizmet verdiklerini söyleyebilirim.
SMS ile şifre unutulduğunda kullanıcı adı ve şifreyi alabiliyorsunuz. veya mailinize isteyebiliyorsunuz. mail ve şifre değiştirdiğinizde herhangi bir uyarı mail adresinize gelmiyor.
Ama GSM numarası değiştirdiğinizde yeni GSM numaranıza onay kodu geliyor ve onay kodunu yazdığınızda GSM numarası değişiyor, eski GSM numaranıza ise 5XXXXXXXXX numarası olarak değiştirildi. şüpheleniyorsanız vs vs vs ... diye bir uyarı geliyor. Ben GSM numarası kilidi olarak bir öneride bulundum. Öneriyi destek ticket bölümünde yazılanları aşağıya kopyalıyorum.
---------------------------------------------
Kullanıcı : Emre 02.04.2009 - 15:36:59
Merhabalar,
Bir durumdan bahsedecegim. Mesela sifre ve mail degistiginde SMS yolu ile sifremi unuttum bölümünde mail ve sifreyi isteyebiliyoruz. Bu durum cok güzel. Kullanici bilgilerimi degistirirken yeni telefon yazdigimda yeni telefona onay kodu geliyor ve degisebiliyor. Domain calinma olasigili hayli yüksek riskte oluyor o zaman. Ancak fatura ile hak iddaa edebiliyoruz. E-fatura geldiginden dolayi, birisi mailimi caldiginda e-destek sistemindeki tüm bilgilerimi degisebilir. Bana sadece yeni tel numarasi gsm noyu degisti diye bir uyari gonderiyor. Epey ugras veriyor.
GSM numarasi degisirken hem eski tel noya, hemde yeni tel noya onay kodlari yollansa, 2 onay kodu girilmeden gsm numarasi degistirmek olanaksiz olsa daha güvenli degil mi? Birisi mailimi calip sifre ve kullanici adini degisse bile SMS yolu ile yeniden ogrenmek güvenli olur.
Kayit olurkende e-destek sisteminde uyelik islemi SMS onay kodlu olsa süper olacaktir.
Tesekkürler.
///////////////////////////////////////
Kullanıcı : Emre 02.04.2009 - 15:41:59
Merhabalar, belirttigim durum olur ise, hersey sms olayina bakarsa, domainlerimin daha güvende oldugu icin rahat rahat uyuyabilecegim. istedigim yerde domain panelime giris yapabilecegim.
Tesekkürler.
----------------------------------------------
Operatör : Erol 02.04.2009 - 16:05:25
Merhaba,
Genellikle kullanıcılar eski GSM numaralarılarını değiştirdiklerinde, erişemediklerinde veya eski GSM numaraları üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştiremediklerinde GSM değişikliği işlemi gerçekleştirdiklerinden eski GSM numaralarına onay SMS'i gönderilememektedir.
Ancak eski GSM numarasının veya eposta adresinin aktif olması olasılığ ı düşünülerek eski GSM numarasına veya eposta adresine GMS numasının değiştiğine dair bir uyarı gönderilmektedir.
İyi Çalışmalar
-------------------------------------------------------
Kullanıcı : Emre 03.04.2009 - 04:53:13
Merhabalar, güvenlik açısından GSM numarası hem eski hem yeni GSM numaralarına onay kodu gelip o onay kodları girilmediğinde GSM numaraları değişmeyen bir sistemi isteğe bağlı açılıp, isteğe bağlı kapanma olayı cidden şaşırtıcı olacaktır. yani anlatmak istediğim şey GSM kilidi. GSM kilidini kullanıcı onayladıktan sonra o GSM numarası değişmesi çift onay kodu ile olursa vazgeçilmez bir sistem olacağından eminim. Bu bir öneridir ve tüm kullanıcıda böyle birşeyi görüş ile sunduğunuzda olumlu bakacaklardır. Anlatmak istediğim olay aşağıdaki gibidir.
GSM kilitle.-->> SMS ile onay gelecek ve onayi girip kilitlenecek. Çift onay sistemi olacak.
GSM kilidi kaldir.-->> SMS ile onay gelecek ve onayi girip kaldirilacak. Simdiki sistem gibi olacak.
iyi çalişmalar.
-------------------------------------------------------
Operatör : Cavit 03.04.2009 - 05:00:14
Merhaba Emre Bey,
Geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz.Konuyu sistem yöneticilerimize aktarıyorum, cuma günü mesai saatleri içerisinde konu ile ilgili bilgilendirme tarafınıza iletilecektir.
İyi Çalışmalar
------------------------------------------------------
Kullanıcı : Emre 03.04.2009 - 05:08:01
Merhabalar,
İlginiz için çok teşekkürler. Sisteminizi ciddi anlamda webmaster arkadaşlara anlatmak adına öve öve bitiremedim. Bu olayın olması dahilinde şuanki ilgiden daha büyük ilgi göreceğinizden ve biz kullanıcıların gece yatarken domainlerimizin güvenli sistemde olduğunu net bir şekilde görmüş olup rahat uyuyacağız.
İyi çalışmalar.
-----------------------------------------------------
Operatör : Erol 03.04.2009 - 08:44:30
Merhaba,
Öneriniz IHS yönetimine iletilmiştir.
İyi Çalışmalar
------------------------------------------
İHS'ye teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar arkadaşlar.