tşk.. Haplo
önce çalışmadı sonra bazı düzenlemeler yaptım çalıştı ama yinede türkçe karekter sorununu gideremedim.

arkadaşlar olayı baside indirerek sade ve başka kodlarla denedim. gönderilen mesaj html şeklinde olduğunda sorun yok içerikte ama subject ve gönderen kısmında hala tr karekterlerde sorun var. Oysa hotmailden denediğimde ne gönderen nede konuda türkçe karekter hiç bozulmadan son derece normal görünüyor.
Kısaca maili açmadan görünen; gönderen ve konu kısmındaki türkçe karekter sorunu nasıl giderilir bu konuda bir kaç soru var ama çözüm için hiç kaynak bulamadım.
örnek kod:
<?
$mailadresi="xxx@xxx.com"; // kime gideceği yazılıyor
$header .= "From: xxxx@xxx.com\n"; // kimden gideceği yazılıyor
$header .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-9\r\n"; // Bu satır HTML formatında gitmesini sağlıyor
$konu = "Mesajın konusu Türkçe Karakter: ŞİŞİpğğişmöçmiüiilk";
$message="<table border=1><tr><td>Tablo ve de Türkçe Karakter: ŞİŞİpğğişmöçmiüiilk</td></tr></table>";
$d = mail($mailadresi, $konu, $message, $header);
if(!$d){
echo "mail gönderilemedi";
}else{ 
echo "mail gönderildi";
}
?>
bu koddaki iso-8859-9 mesaj içeriğini düzenlediğinden UTF-8 ile denediğimde sadece gelen mailin içeriği değişiyor..
konu (subject) ve kimden geldiği (From) mesela oraya isim soyad değişkeni eklediğimizde içerdiği tr karekterler için bu karekter belirleme işini nasıl yapabiliriz..?