Günümüz toplumunda en önemli şey bilgidir değil mi? Bu platformda Google Adsense ile iş yapan kişilerin billgi paylaşımında bulunduğu bir site. Bu sebeple burdayız.

Bu bağlamda önceliğimiz, bilgiye ve bilgi alışverişini yapan kişilere saygılı olmak olmalıdır.

Emerka nın buradaki kişilere verdiği bilgiler önemlidir. Burada bulunan bir çok kişinin, diğer kişilerce verilmiş olan bilgileri daha önceden vermiş olması, bu bilgilerin doğru yada yanlışlığı, kimseye, bilgiyi vereni konudan ve forumdan uzaklaştırmaya sebep olan sözlere maruz bırakmayı ve diğer paylaşımların önüne geçerek, dolaylı olarak diğer insanların bilgi edinme hakkını elinden alma hakkını vermemelidir.

Bu platform herkese birçok şey öğretiyor. Neden bu forumda olduğumuzu tekrar hatırlayarak herkesi öncelikle bilgiye ve paylaşıma saygıya davet ediyorum.

Birinin burada kendi sitesinden bahsetmesi ve adres vermesi o kadar olağan bir durumdur ki, zaten bu forum bu tema üzerinedir. Yani insanların kurmuş oldukları siteler ve adsense arasındaki ilişkiler değerlendiriliyor ve paylaşılıyor. Bu bağlamda sitelerin linklerinin verilmesi hatta istatistiklerin dahi verilmesi, diğer kişilerce bilgi edinilebilmesi ve kendinilerini bu veriler ışığında geliştirmesi daha doğru olandır. Ama paylaşmak istemeyen de paylaşmamakta özgürdür.

Sadece bu forum konusu için değil, tüm forum konularında bunlara dikkat edersek bence hem herkesi paylaşmaya daha teşvik etmiş oluruz, hem de istediğimiz bilgilere daha çabuk ulaşırız.

Kaynak belirtme konusunda şu hususa katılıyorum: Elbetteki bir konudaki beyanatınızı gösterdiğiniz kaynaklarla beslerseniz, konuya tuttuğunuz bilgi ışığı ve tutarlılık yükselecektir. Ama kaynak gösterilmez ise de dayatmaya gerek yoktur.

Çoğumuzun telaşesi Google Adsense den para, belki çok para kazanmak. Bazılarımız sadece yardım için burada. Bu noktada konuya dönecek olursak;

Emerka, öncelikle ben konu başlığın ile mesajın arasında keşke biraz daha bağıntı kursaydın. Başlıkla mesaj arasında fark var. Daha spesifik bir başlık olsaydı konu bu kadar dağılmazdı.

Yazdıklarının hepsiyle ilgileniyorum. Ama şimdilik bunlardan biri olan "Özgün İçerik" konusna bakalkım.

Burada defalarca özgün içerikli bir site yapmanın doğru oldugunu okudum. Yabancı sitelerde de aynı şeye yer veriliyor. Hatta google ın bazı sayfalarında da gördüm.

1. Peki, Google özgün içerikle özgün olmayan içeriği birbirinden nasıl ayırıyor?
2. Ve "Google Bot" ları nasıl bir davranışta bulunuyor?

Bunlara cevap bulabiliriz umarım.
Not: Cevaba dair bir yazı varsa direk link de verebilirsiniz.(Forumdaki sabit konuları okudum)