CRYSIS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu olayı pek anlayamıyorum

bloxoo.com

Expiration Date: 2009-10-28
Creation Date: 2008-10-28
Last Update Date: 2008-10-28

açıldığı andan itibaren binlerce blogda linkleri olmasına rağmen hiç sorun yaşamadı gördüğüm kadarı ile.
Google bu gibi durumlarda Alexa'ya bakıyor. Mesela büyük bir şirket yeni kampanyası için site açtığında doğal olarak birçok backlink alıyor ama bununla orantılı olarak da şirket Tv Reklamları ve internet reklamları ile büyük hitler aldığı için Alexa'da çok hızlı bir yükseliş gösteriyor bunun için sorun olmuyor. Ayrıca alınan linkler çoğunlukla konu içlerinde ve başlıkla alakalı olduğu için çok da iyi backlinkler alınmış oluyor. Mesela bir şirket kampanya yaptı birisi bunu gördü blog'unda tanıtmak istedi hiç kimse çıkıpta Blogroll, linkler kısmına eklemez linki. Konu ile ilgili yazı yazar, linke uyumlu bir başlıkla postu yollar. Bloxoo'da biraz da olsa bu gibi bir örnek. Blograzzi'nin hitini direk kendi üstüne çekti alexa'sı hızla yükseldi ve sorun olmadı ne kadar linkler konu içinden olmasa da

Ayrıca birisinin sizin yerinize link kasıp sizin sandbox'a düşmeniz de kolay kolay olmaz kanımca. Google bunları anlıyabilecek seviyede diye düşünüyorum. Tabi adam çok vaktini harcar, yatırımını da yapar ve sizi sandboxa düşürebilir ama onun haricinde sitenizi ekleyebileceği siteler çöp ve spam siteler olur büyük ihtimalle de Google o sitelere fazla önem vermez. Mesela arama spam siteleri de çok fazla link veriyor sitelere fakat onlardan link aldığı için sandbox'a düşen olmamıştır... Yine sitenizin içeriği kaliteliyse, doğal hitiniz varsa kimse sizi kolay kolay sandbox'a düşüremez. Fakat yine tabi siteniz de kopya ve spam içerikde ise Google gelen bu gereksiz linkleride görüp sitenizi sandbox'a atabilir.