digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada her yazılanı makale diye okuyan her önerileni doğru diye uygulayanlar 2 gün sonra gelip isyan etmeye başlıyorlar.
Biri gelmiş 3 satır temennilerini yazmış. Bunun neresi makale. Ben bir makale yazdım mı altına 2-3 tane örnek ve ispat yazarım. Arkadaşın söyledikleri genel geçer bir site için işe yarayacak diğerini batırabilecek işlemler.
Google bu söylem ile bakarsanız hiç bir konuda ilerleme gösteremezsiniz. Google çok gelişmiş bir sistem ama kime ne pr değeri vereceğini bilmiyor. Bilmek başka bir şeydir hesaplamak başka bir şey. Pagerankin bir matematiksel formül olduğunu her web sitesinin bir rakamsal değer olduğunu anlamanız ve anlatmanız lazım. Google ı kişiselleştiren bu yazılar hiç bir şey anlatmıyor. Biz açıklayamadığımız şeyleri kişiselleştiren bir milletiz. Google bir karakteri olan düşünen yargılayan kimisine torpil geçen bir Türk evladı değildir. Biz başa çıkamadığımız şeyleri kişiselleştiririz, enflasyon canavarı deriz, trafik canavarı deriz. Karşımızdaki sorunu bir sistem olarak çözemediğimizde bir kişi olarak görmeye ve göstermeye çalışıyoruz.
Bakın dalgalanmayı yorumlamış arkadaş. Hepsi tamamen kişisel kendi sitelerinde gördükleri. Zaten forumunuzun pasifliği demiş. Her site forum mudur? Ben bir sanayi tipi mutfak eşyaları tanıtım sitesi kurduğumda her gün güncellemek zorunda mıyım sanıyorsunuz içerik eklemek zorunda mıyım? Bir web sitesine her gün içerik girilmesi zorunlu zanneden ÖZGÜN İÇERİK TARİKATINA mensup webmasterlar türedi.
Sitenizin içerği demiş dalgalanma nedeni olarak? İçerik ne demek bir açıklasın örnek versin o zaman makale diyeyim.
Scriptin wareze düşmesi ne demek? Bu aynı tasarım ve adres yapısına sahip çok sitenin indexlenmesi olması?
Bunları güncellemeye bağlamak yanlış demiş. Oysa son haftalardaki dalgalanmaların tek nedeni güncellemedir.
Google nasıl güncelleme yapıyor onu bile anlayamayan ve kendine seoCU diyen arkadaşlar da var.
Bir pr updateten sonra indexler hızla yükselir. Google her şeyi (indexlemeye değer olan) indexlemeye başlar. Güncellemeden bir süre sonra (son güncellemelerde 60 gün gibi bir süre) backlinkleri güncellemeye başlar. Her siteden dışarı giden ve içeri gelen linkleri toparlar. Bu işlemi yaparken tutarsızlıkları analiz eder. İndexleme hızı çok yavaşlar sadece belli bir pagerank değerinin üzerindeki sitelerin indexleme hızları korunur. Hatta pek çok sitenin indexleri gerilemeye başlar. Çünkü datacenterlarda yeni pagerank değerlerinin hesaplanması için kaynaklar kullanılır. Önemsiz görülen, tutarsız görülen sayfalar hızla indexten silinir. İndexler değiştiği için ve yeni backlink yapıları analize başladığı için bir birine yakın sıralamalarda dalgalanmalar başlar. Eğer açık ara fark atmadıysanız dalgalanmaya girersiniz. Bu esnada google eski tüm backlinkleri temizleyip yenilerini atıyor, sizin tüm backlinkleriniz silinirken zaman zaman çok iyi siteler bile bir günlüğüne ya da bir kaç saatliğine sonuçlardan kaybolabilir. Yeni backlinklerin hesaplanması ile eski konumlarına geri dönerler.
Pagerank update yapılır yapılmaz dalgalanmalar yatışmaya başlar ve yeniden bir aydır gerileyen indexleme hızı artarak yükselmeye başlar.
Şimdi ben bu kadar yazıyorum. Kimse makale demiyor.
Hatta ben oturup kendim makale yazmıyorum. Böyle bir ton saçma başlık altına doğrularını yazıyorum.
Kimsenin açıklamadığı herkesin kendine sakladığı o kadar çok ipucu paylaşıyorum ki bu forumda...
Ama sonra ne oluyor biliyor musun müdür?
Benim söylediğim bilgiler böyle konu aralarında kalıyor. Sonra onu oradan alan bazı arkadaşlar sıfırdan makale yazıp içine benim söylediğim bilgileri koyuyorlar. Kaynak da göstermiyorlar. Benim konu içinde yazdığım özel ipuçları konu arka sayfalara düştü mü ipucu makalesi olarak başkasının imzası ile yayınlanıyor.
Zaman zaman içerik ve telif hakkı tartışmalarına giriyorum. Ben bu sitede kendi kendime keşfettiğim (çünkü bir iki kişi dışında kimse pek bir şey paylaşmıyor) bir çok bilgiyi paylaşıyorum. Sonra başkalarının makalelerinde sanki kendileri bulmuşlar gibi yayınladıklarını görüyorum. Ve biliyorum ki ben yazana kadar o kişinin o durumdan haberi bile yok.
Gerçekten işi bilen ve iyi niyetle paylaşım yapanlara sözüm yok. Onlar belli zaten bir elin parmaklarını geçmez. Okumayı sevdiğim bir sürü usta(başta radmin) artık pek bir şeyler yazmıyorlar vakitleri yok ya da bıktılar anlattıklarının abuk sabuk işlerde kullanılmasından.
Bu adamların dışında bir de onun bunun makalelerini alıp derleyip kendi makalesi gibi yazanlar var.
Yine soruyorum burada.
Her yazı makale midir?
Her değişik metin özgün müdür?
Her yazıya teşekkür edilmeli midir?
saygılar

https://www.r10.net/google-pagerank/3...te-etkisi.html

bu konuyu okumanı tavsiye ederim.Bu yazdıklarımın hepsi kendime ait dökümanlardır.Ben polemiğe girme taraftarı değilim;Fakat bana yaklaşımın çok yanlış.Ben burada yeni yeni paylaşımlar yapıyorum yararlı olmak adına.Bu tür şeylerle sindirmeye çalışmak bence yanlış