Merhabalar arkadaşlar pagerank hakkında bir kaç bilgi vermek istedim.Siteyi gözden geçiriyorum hep güncelleme oldu mu olacak mı aha oldu bu tarz konuları goruyorum.
Soru cevap şeklinde bir açıklama yazmaya karar verdim..
Pagerank güncellemesi 1 nisanda olacak mı?
Oladabilir olmayadabilir.Bu fal bakmaya benzer.Güncellemenın tarihini bilmek asla mümkün değildir.3 Ay dolunca illede bir güncelleme olacak diye bir durum da yoktur.
pr 6 dan pr 7 den p2 den link aldım pr m kaç olur?
Bunu bilmekte ne yazıkki mümkün değildir;Pr degerlerınde içerik çok önemlidir.Sizin içeriğinizle benzeşmeyen pr 8 siteden link alsanız sitenizin pr si artmasa garipsemenize gerek yok.Google o kadar gelişmiş bir sistemki.Nereye ne kadar pr değeri vereceğini biliyor.Yani pr değerlerinde içerik önemlidir.
Dalgalanma var neden?
Dalgalanmanın nedeni bence forumunuzun pasifliği,aşırı alınan baclinkler,Sitenizin içeriği,scripttin wareze düşmesi,güncelleme gibi pek çok neden olabilir.Bunu güncellemeye bağlamak yanlış..
Şunu da dile getirmek istiyorum son zamanlarda herkes ben seo cuyum dıyor.Bu konu hakkında da bir açıklama yazacagım.
Son zamanlarda bazı illegal yöntemlerle Pagerankı yüksek sitelerin veri tabanlarına ulaşılıp gizli linkler koyuluyor.Ve bu gizli linkleri koyan arkadaşlar ben seo cu oldum diye ortaya fırlıyor.Ve link borsası bölümünde de gördüm bir çok illegal link paylaşımı var.R10 nu suclamıyorum cunku bunları denetlemek gerçekten de mümkün degıl.Bu arkadaşlarıma tavsitem kendilerini seo cu olarak nitelendirmesinler.