Arkadaşlar öncelikle böyle bir yazı yazmak zorunda olduğum için hepinizden özür dilerim. Bugüne kadar r10.net de hep olumlu görüşlerimle bulunmak ve hoşgörülü olmayı tercih ettim. Fakat bu olay sabır sınırlarını zorlar nitelikte.
olay aynen şöyle:
obscure rumuzlu arkadaşımız bir kadın sitesi satışa çıkarmış. ihale usulu satmaya karar vermiş. ben bu siteye talip oldum. o gün obscure ile msn üzerinden görüştüm. siteyi istediğimi söyledim. tamam dedi sen son teklif vereni geç site senindir. zaten seni tanıyorum başkasına gideceğine sana gitsin dedi. ve ihale bitimine 1 saate yakın bir süre kala son teklifi 950 TL olarak verdim. ihale cuma gecesi saat 12:00da bitti. ve bende son teklifi benmi vermişim diye emin olmak için saat 12:10 civarı son kez giriş yaptım ve sayfayı yeniledim. Evet son teklif benimdi. sevindim.
ihale linki:
https://www.r10.net/site-satisi/33958...-blogspot.html
ama olay bundan sonra başlıyor. ertesi gün satışı yapan obscure ile msn üzerinden iletişime geçtim ve şu hikayeyi dinledim. bir arkadaş daha bu siteyi takip ediyormuş. ve ihaleyi kazanabilmek için son saniyede teklif verip ihaleyi kazanacakmış. (sanki gittigidiyor ihalesi). ama olmamış. son saniyede teklif verecekken site kapanmış ve arkadaş teklif verememiş. hikaye bu ya adam hemen (gecenin bir yarısı) obscure aramış ve ben teklif veremedim site kapandı ama 1000tl teklif ediyorum demiş. obscure ile uzun uzun konuştum ve böyle birşey olamayacağını saat 12den önce son teklif verenin ben olduğumu söyledim. ikna oldu. ve tamam siteyi 950den sana veriyorum dedi. ikinci kez yine anlaşmıştık sonunda.sevindim. pazartesi işlemi yaparız ama diğer arkadaşı arayayım durumu anlatayım ayıp olmasın dedi. tamam dedim. ama 1 gün sonra yine caydı. bu kez para tatlı geldi. 50 lira için adam sözünü iki kez değiştirdi. yok zaten site ucuza gitmişmiş. aslında kafasındaki rakam 1300 imiş. site 2 ay önce 2500 hiti varken 2000 liraya satmayı düşünüyormuş. ne alakası var dedim. sen siteyi 900den satışa çıkarmadınmı. bende saat 12den önce en yüksek teklifi vermedimmi. daha ne konuşuyorsun. yok adam ikna olmadı ve 50 lira için yine diğer arkadaşa verdi. çirkin bir teklif olarakta bana diyorki sen 1000 ver sana vereyim. ya dedim sen ne diyorsun. madem adam 1000 lira veriyor diye ona veriyorsan bana neden 1000 lira ver sana vereyim diyorsun. işin özeti arkadaşlar kimseye güven olmuyor. ihaleye girdim kazandım diye düşünürsenize yanılırsınız. böyle bir haksızlığı hazmedemedim doğrusu. o yüzden yazdım bu yazıyı. tahmin ediyorum şimdi obscure adamlarını salacaktır foruma gidin beni savunun diye. hiç bir konuşacak sözü ve savunulacak yanı olmadığı halde birileri çıkıp savunacaktır. sakın şaşırmayın. adamın çevresi geniş ben kimseyi tanımam. ama benim sözüm bu kadar. bu haksızlığı dile getirmek istedim. kimseyle polemiğe girmem. kimse beni bir tartışmaya çekmeye çalışmasın. olay ne ise onu anlattım. hiçbirşey eklemeden. ama eğer obscure kalkıpta benden özür dilemek yerine kendini savunur beni haksız çıkarmaya çalışır ise o zaman obsure hakkında size başka anlatacaklarımda var. bunuda aklından çıkarmasın.
tatsız durumu aktardığım için tekrar hepinizden özür dilerim.
herkese saygılar & sevgiler
öncelikle, kendisiyle bu konuyu msn'de saatlerce konuştuk ve kendisi ne söyleyeceğimi biliyor ancak madem konu buraya taşındı, olayı anlık heyecanlara kapılmadan sakin ve doğru bir şekilde özet geçeyim.
satışa çıkardığım sitenin açık artırma sonlanma zamanı 27 mart'ı 28 mart'a bağlayan gece 00:00'dı. gelen son teklif 950 tl iken bektas77 msn'den selam verdi ve siteyle ilgilendiğini söyledi. "bunca zamandır ticaret yapıyoruz, hukukumuz var" vs. temalı cümleler kurduktan sonra gelen son teklifi yani 950 tl'yi kendisi verirse siteyi ona verip veremeyeceğimi sordu. yani kendisi başlığa 975 tl'lik teklif yazacaktı ancak ben ona siteyi 950 tl'den verecektim. benden istediği buydu. kendisiyle uzun süredir tanıştığımız için kabul ettim. "eğer 950'nin üzerine başka teklif gelmezse site sizindir" dedim. çünkü daha açık artırmanın sonlanmasına hatrı sayılır bir süre vardı. neyse, böyle konuştuk, sonrasında ben dışarıya çıktım. açık artırma sonlanma saati olan 00:00'da da dışarıdaydım. ben dışarıdayken siteye önceden 950 tl'lik teklif vermiş olan arkadaş aradı, forumun çöktüğünü bu yüzden başlıktan teklif veremediğini, son teklifinin 1000 tl olduğunu söyledi. biraz daha beklemesini söyledim forum geri gelir diye ancak forum o gece yaklaşık 2-3 saat boyunca kapalı kalmış. arkadaş beni ilk aradığında saat 23:50 sularıydı, yani henüz açık artırma sonlanmamıştı. teklif vermek istiyordu ancak kendisinden kaynaklanmayan bir sebepten yani forum çöktüğü için teklifini başlığa yazamıyordu. ben de o yüzden kendisinin teklifini geçerli saydım ve eve döndüğümde gece bektas77 ile msn'de konuştuk. kendisi konuşmaya direkt "hayırlı olsun siteyi aldım" diye girdi ancak olanlardan haberi yoktu. kendisine durumu anlattım ve anlayış bekledim. son verilen teklif 1000 tl idi ancak kendisi 950 tl'ye almak istiyordu. "1000'e çıkabilecekseniz size vereyim" dedim çünkü kendisini de uzun süredir tanıştığımız için kırmak istemiyordum. diğer arkadaşla da uzun süredir tanışıyorduk, o yüzden amacım bir orta yol bulmaktı. bektas77 söylediklerime hiç yanaşmadı, "son teklifim 950'dir, site sizin, siz bilirsiniz, isterseniz ona satın" dedi. kendisinin böyle bir tavra girdiğini görünce hevesi kırılsın istemedim ve siteyi 950'den kendisine satmayı düşündüm. ancak önce diğer arkadaşla da konuşup onay almam gerekiyordu, zira son teklifi kendisi vermişti 1000 tl ile. diğer gün kendisiyle konuştum ancak o da siteyle ciddi ilgilendiğini, son teklifinin 1000 tl olduğunu ancak 950'ye bektas77'ye verirsem bunun adil olmayacağını söyledi. yani o da siteden vazgeçmek istemiyordu. kendisini ikna edemeyince durumu bektas77'ye yeniden anlattım. bana ısrarla forumun 00:15'ten sonra çöktüğünü söylüyordu ve tek savunması da buydu ancak diğer arkadaş 23:50'den sonra sürekli yenilemesine rağmen foruma girememişti. ben dışarıda olduğumdan bu konuda kesin bir şey söyleyemem ancak forumdaki en popüler başlıklara bakıp çökme saatini kestirmeye çalıştığımda forumun 23:50 gibi çöktüğüne kanaat getirdim. çünkü en popüler başlıklarda 2-3 dakikada 1 mesaj girilirken 23:50'den 01:00 sularına kadar tek bir mesaj bile yoktu. bektas77'ye bu kanıtları gösterdim ancak kendisi hala forumun 00:15'te çöktüğü konusunda ısrar ediyordu. "23:55-00:00 arasında girilmiş bir mesaj gösterin, siteyi 950'den size vereyim" dedim. çünkü benim derdim 50 tl değil satışın adil bir şekilde sonlanmasıydı. yani forum 00:00'dan önce çöktüyse 1000 tl teklif veren arkadaşa, 00:00'dan sonra çöktüyse 950 tl'den bektas77'ye verecektim. ancak kendisinden böyle bir kanıt isteyince hemen "onunla uğraşacak zamanım" yok moduna girdi. ki 3 saattir aynı konuları konuşuyorduk zaten. sadece 23:55-00:00 arası girilmiş bir mesaj bulması yetecekti konunun kapanması, siteyi 950 tl'ye alması için. kendisi mesaj bulamadığı gibi hemen çirkefleşti ve "o diğer teklif verene de iki çift lazım var", "bunları foruma yazıp rezil edeceğim" gibi şeyler söylemeye başladı. keza diğer arkadaşa da mesaj atıp siteyi almaktan vazgeçirmeye çalışmış. yani "bana yar olmuyorsa ona da olmasın" durumu. altı üstü bir site ya. kendisine olayı foruma taşımaması için ricada bulundum çünkü şu ara şu satıştan çok daha önemli işlerim var ve fazla bilgisayar başında olamıyorum, "uğraştırmayın beni, aynı şeyleri bir de forumdan konuşmak ne kazandıracak?" dedim ancak kendisi yine bildiğini okumuş ve olayı çarpıtarak beni suçlayıcı nitelikte bir başlık açmış. bu da yetmemiş, 15-16 yaşında "ticari itibar" denen şeyden bihaber tipler gelip beni ******** de yapmış, namussuz da.
birincisi, ben bektas77'ye hiçbir zaman site için söz vermedim. ilk konuştuğumuzda "950'nin üstü teklif gelmezse" şartı koşmuştum ancak geldi. ikinci konuşmamızda da "diğer arkadaşın onayını almam lazım" dedim ancak diğer arkadaş siteden vazgeçmedi.
ikincisi, 50 tl için verdiğim sözü tutmayacak adam olmadığımı beni tanıyanlar bilir. bugüne kadar şu forumda onbinlerce dolarlık işlemim olmuştur, 50 tl için hele de uzun süredir tanıştığım, hukukum olan birine yanlış yapmam. aynı durumda 1000 tl'lik teklifi veren kendisi olsa ona verirdim, kendisine bir garezim de yok, aksine inandığım, güvendiğim bir arkadaşımdı.
üçüncüsü, "tahmin ediyorum şimdi obscure adamlarını salacaktır foruma gidin beni savunun diye" ne demektir? kurtlar vadisi'nde değiliz, webmaster forumundayız. başlığı şimdi gördüm ve cevabımı verdim. konunun uzamasına gerek yok, her gün aynı şeylere laf yetiştirecek vaktim de yok.
kolay gelsin.