MaRkS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence her kelimede ve her kelime gruplarında yaşın önemi yoktur. Yani şunu demek istiyorum: mesela ***** içerikli sitelerde sitenin yaşına önem vermez google fakat oturmuş belli başlı aramalarda muhakkak domain yaşını ve kalitesini değerlendirir.Bu konuda benle aynı fikirde olan diğer arkadaşların makalelerinin olduğunu da biliyorum
Domain yaşının elbette önemi vardır. Domain yaşı domainin güvenirliğini ve doğal olarak da sayfanın güvenirliğini yükselten bir kıstastır.
4 senedir hiç bir filtreye girmemiş, sağlık alanında istikrarlı olarak yayın yapan bir site ile 5 ay önce açılmış sağlık sitesi aynı güvenirlik düzeyine sahip değildir.

Güvenirlik düzeyi backlink alış hızınde esneklik, index kapasitesinde güç sağlarken sizi filtrelerden uzak tutar.

Ancak ben bu süreyi 2 sene olarak görüyorum. 2 senelik indexi olan bir istikrarlı bir domain ile 8 senelik indexi olan istikrarlı bir domain arasında büyük bir fark yoktur.

Ancak 2 senelik belirli bir güncellik backlink ve aynı konuda kesintisiz yayın yapan bir domain ile 6 aylık bir domain arasında büyük fark vardır.

saygılar