ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilk sıkıntım kendim rahatsız oluyorum.
ikinci sıkıntım çocukları zehirliyorlar.
üçüncü sıkıntım kendi ciğerlerini çürütüyorlar buda devlete ileride yük demek.
şimdi ben anne babama o kadar söyledim içmeyin yapmayın etmeyin diye. ileride sigara sebebiyle rahatsızlansalar bende banane deyip ilgilenmesem kim bana kötü evlat diyebilir?
Hukuk der. Çünkü mecbursun anneni ve babanı bakmaya.

Çok düz mantık kurmuşsun cümlelerini. İçmeyin rahatsız oluyorum. Bencilce. Kişisel çıkarını düşünmüşsün. "O, içiyor ben etkileniyorum." ima ettiğin şey bu.

Neredeyse 1 sene olacak ben sigarayı bırakalı. Elbette hiç içmeyen ile içip bırakan arasında dağlar kadar fark var. Benim değinmek istediğimse hiç içmeyenin içenlere çok kötü sözlerle saldırması.

Ben bırakanlar cephesinden olduğum için her iki tarafı da çok iyi anlayabiliyorum. İçenlerin mutlaka sebepleri vardır.

Gönül şüphesiz ki ister sigarayı bırakmak ancak biraz çabalamak lazım tabii ki. İçenlere saygım sonsuz. Sırf ben de önceden içtiğim için değil, kişisel kararlarına duyduğum saygıdan ötürü.

İçmek ya da bırakmak tamamen kişinin kendi kararı. Ben de bıraktıktan sonra içmeyenlerin şikayetlerini anladım. Kötü koku, duman. Ancak her ne suretle olursa olsun içen insanlara karışamazsınız. Yasalar çıkartılır herkes için yasaklanır, hala devam eden varsa, hala şikayetçiyseniz gider şikayetçi olursunuz.

Ben içmiyorum sen içiyorsun, tü kaka sana, pis adam, pis şoför, pis baba. Yazıktır yahu?