Burada savunulan ve düşünce ürünü olmayan şeylerin tam tersini de savunmak mümkün.
1. Belli ki bu vatandaş bir kötü tecrübe yaşamış ve genelliyor
2. Tembel kişilerin tembel olmadıkları ek konu eleştirmektir. Ödevi yapmıyor, ödev saçma diyor.
3. Herkes kendi yoluna gidecekse neden eğitim diye bişey var? Kitap da okumayalım hatta konuşmayalım.
Saçmalık ve ukalalık...
Sen de benim gibi tembel birinin yorumunu ukalaca bulduğuna göre çok zeki olmalısın

İşte bu da bir başka düşünce sistemi, şimdi sen çok zekisin biz değiliz dimi vatandaş?
Alıntı
Bu arada hayatında kitap bitirdin mi bilmiyorum ama kitap okumak en değer verdiğim hobilerimdendir, atıp tutma istersen. Bir kere senin bir kişinin yorumuna saçmalık demen ne kadar kişilikli bir insan olduğunu gösteriyor? Ben tartışırken kimsenin yorumuna saçma dediğimi hatırlamıyorum, sadece kendi görüşümü belirtmek istedim. Bazılarını rahatsız ettiyse affola.(Her ne sebebtense artık bilemem onu.)
** Herkes kendi doğrularını anlatma özgürlüğüne sahiptir. Buradan isteyen istediği sıonucu alır. Ben kimsenin fikrini değiştirmek veya başka bir yöne çalışmak için uğraşmıyorum.
** Her yıllık ödev okul arşivinde 5 yıl saklanmak zorundadır. Bu yasal bir yükümlülüktür. Bu konuda isteyenler okul idarelerinden, öğretmenlerden ve bu konu ile alakalı kişilerden bilgi alabilirler.
** Verilen ödevin alakasız olması veya zor olması yapılamayacak olmasıyla alakadar değil. Zaten yıllık ödev her öğrenciye verilen ve yapılma zorunluluğu olan bir ödev değildir. Zaten öğrenci oturup o derse gerçekten çalışmışsa yıllık ödevi alma gereksinimi duymaz. Not ortalaması ona o zorunluluğu vermez. Ha çalışmamışsa ve sınavları kötü gelmiş diye almışsada o zaman geçmek için emek harcamak durumunda.
** Eğitim sisteminde çarpıklıklar olduğu gerçek. Zaten bunun aksini asla savuvnmam mümkün değil. Gerek sınıf geçme, gerek ödev, gerek anlatım gerekse disiplin yönlerinden birçok eksik ve hatalı uygulama mevcut. Bunun eksikliklerini sıkıntılrı çok çektik çokda çekeceğiz. Ama bu demek olmuyorki ödevleri başkalarına yaptırmalıyız, sınavlara başkalarını sokmalıyız, sorumluklarımızı başkalarına yaptırmalıyız.
** Ben halen öğrenciyim ve halen ödevlerle uğraşmaktayım. Ama ne kadar zor olursa olsun başkasına yaptırma gereği duymam. Eğer alınacak puan 0 ise kendi emeğimle, alacağım 100 ize kendi emeğimle. Bunun herkeste de bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta verilen ödevi benim ödevim ben yaptım dediğiniz zaman gerçekten dürüst olmalısınız...
Teşekkürler...
Görüşlerine saygı duyuyorum. Ben de ödevimi başkasına yaptırdığımdan böyle konuşmuyorum zaten. Ki çoğu zaman yıllık ödev yapmama gerek kalmaz bile. Arkadaş burada yaptırmak istediğini belirtmiş. İşi sorgulamamız için değil, yaptırmak istediği için. Sonuçta bu bölümde ticaret yapılıyor. Diğer arkadaş gibi yorumlarıma "saçmalık" diyerek değil "düşüncelerin ile"(insan olan düşünür) cevap verdiğin için teşekkür ederim. Tartışma daha fazla uzamasın.
DeXTeR umarım aradığın arkadaşı bulursun.