BekirJem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam da biz bu dediklerini yıllardan beri dinliyoruz. Ayrıca ödevlerin arşivlerde tutulduğu falan da yok. Varsa da resmiyette öyle. Ben yıllık ödev olarak öğrencisinden grafik tablet için para alan öğretmenler biliyorum.(Güya ders anlatacakmış dijital ortamda. N'oldu biliyor musun? Parayı öğrencilerinden aldı ve diğer sene çekip gitti? Çok yararı olmuş ama dimi?)
Bir de şu var hocaların verdiği ödevler genellikle çok saçma olur. Evet sana birşeyler katar ama onu yapacağın sürede oturup ders çalışsan daha çok öğrenirsin.
Bence bu konuyu daha fazla uzatma. Ortamlar, öğretmenler ve görüşler farklı. Senin çevrendeki öğretmenlerin davranışları sana bu görüşleri aşılamış olabilir. Herkesin doğruları ve düşünme kabiliyeti vardır. Kendi doğrularını anlatmak yerine bırak herkes kendi yolundan gitsin.
Burada savunulan ve düşünce ürünü olmayan şeylerin tam tersini de savunmak mümkün.
1. Belli ki bu vatandaş bir kötü tecrübe yaşamış ve genelliyor
2. Tembel kişilerin tembel olmadıkları ek konu eleştirmektir. Ödevi yapmıyor, ödev saçma diyor.
3. Herkes kendi yoluna gidecekse neden eğitim diye bişey var? Kitap da okumayalım hatta konuşmayalım.
Saçmalık ve ukalalık...