Şuan eğitim sisteminin ne hale düşmüş olduğunun acısını hissetmekteyim...
Hocanın Yıllık Ödev verme nedeni, öğrencinin o dersi ve konuyu öğrenmesi, sınavlarda başarısız olmasının telefisini ödevle yapmasıdır. Ama öğrenci için çekilmez bir eziyet halini alıyor yıllık ödevler..
Bir öğretmen adayı olarak öncelikle ödevi başkasına yaptırma düşüncenden vaz geçmeni bekliyorum. Eğer bir not alacaksan hakkınla al. Başkasının emeğiyle değil. Hazıra alışan hayat boyu bunun için çabalar, ve gün gelir hazır biter...
Yönetici arkadaştan bu konunun kilitlenmesini rica ediyorum. Burada bulunan onlarca öğrenci arkadaş için pekte iyi olmayan bir örnek. Ve burada arkadaşa ben yaparım şu kadar alırım diyecek arkadaşlardan da tekrar düşünmelerini istiyorum.
Eğer hedef eğitimse emek ve zaman harcayarak başarıya ulaşın. Eğer hedef ailleleri tatmin etmek, zaman harcamak, okudu dedirtmekse bence en kısa zamanda okulday ayrılın, dışarıda iş bulup çalışmaya başlayın...
Saygılarımla
Ama burada yanlış kişiye nutuk attığının farkında değilsin. Eğer öğretmenler öğrenci menfaaitini düşünse adam gibi yıllık ödev verirlerdi. Adam kendi işine yarıyacak, arşivine ekleyecek dosyalar hazırlattırıyor.
Ayrıca hak etmeden not almak hiç almamaktan iyidir bence. Bu kadar abartılacak da bir durum değil. Sonuçta söz konusu Türkiye'nin eğitim sistemi. Eğer eleştirilecek birşey varsa bu da eğitim sisteminin temelidir.