Senaryo: Gelecek 12 Eylül, 2012. Yer, şişko dünyanın muz-hindistan cevizi kuzey paralelleri ve muz-buzağı doğu meridyenleri arasında küçücük, şirin bir ülke; M.U.Z. CUMHURİYETİ. (Bknz. wikimuzia'nın "Manidepresif Uslanmaz Medeniyet" maddesi.) Dünya, kaosa doğru sürükleniyor. Genelkurmaybaşkanı Conan Auren, ülkede sıkıyönetim ilan etti ve darbe yapıldı.

Gelecek 12 Eylül 2021. Kaostan tam bir yol sonra. Pertenekon Davası hala sürüyor. 4567. dalgada gözaltına alınan 2 milyon 2012 nüfuslu "Babarus" kentinin çiftçi ve esnafı, ayakkabı boyacılarından sonra genel nüfusun %99'u da bu davadan tutuklu yargılanmakta. 60 milyon 3013 sanığa iddianameyi tek tek yüzlerine okumak bayağı bayağı uzun sürdüğü için son duruşma tarihi, 3 ışık yılı ileriye atıldı. Yeni iddialar, Güneş'te meydana gelen fırtınaların Pertenekon Terör Örgütü'nün eylemlerinden birisi olup olmadığının sorulması.

Midinameyi hazırlayan savcı: - Sanık Orihon Ghenchebay, "nurdurun dünyayı ninecek var" şarkınızda, yeşil derili Marslıların ve mardukluların dünyayı işgal etmelerü içün ağır tahrikte bulunduğunuz, yaşadığımız gezegenin adını onlara ifşa etmek suçundan yargılanıyorsunuz. Söyleyeceğiniz?

Orihon Ghenchebay: - Efendim, ben..!

Savcı: - Lütfen konuşurken parmaklarınızı davulunuzdan çekiniz. Burası mahkeme salonu!

Orihon Ghenchebay: - Şey, efendim; o davul değil saz...

Savcı: - Mahkemeye karşı mı geliniyorsunuz? Davul dedikse davul! Atın bunu MUZ'arethaneye de aklı başına gelsün!

....

Bu hikaye böyle uzaaar gider.