Çözüm her zaman saldırının kapasitesine göre üretilir.
Saldırının gücü ne oransa ise ona orantılı bir çözüm gerekir.
Hardware firewall falan da çözüm değildir. Senin web siten 10mbit bağlantıya sahipken 50mbit saldırı gelse sunucun çökmez belki ama ziyaretçilere yanıt verecek bant genişliği sorunu oluşur.
Hardware firewall ve yüksek çıkış kapasitesi ile küçük ve orta ölçekli saldırıları bertaraf edebilirsiniz.

Ama gerçekten çok yüksek güce sahip saldırılarda ebay, amazon gibi dünya devlerinin bile çöktüğünü de gördük. Sizin savunma masrafınız ve harcamanız saldırganın gücü ile alakalıdır. Büyük bir ağ gücü ile gerçekten güçlü saldırı aldığınızda sunucuyu ayakta tutmak gerçekten mesele olacaktır.

Adam virüsünü dünya üzerinde 10 bin makinaya sokup ortalama 1 mbit gücünde 10 bin bilgisayardan saldırıyorsa aynı anda ayakta kalmak için 5-6 sıfırlı banka hesaplarını eritecek sistem ve ağ kaynaklarına ihtiyacınız olacaktır.