2. el dergi aboneliğide nedir diyeceksiniz..

Hepimizin sürekli yada zaman zaman takip ettiği dergiler vardır. Benimde sürekli satın aldığım çok beğendiğim varsa sakladığım bazende attığım dergiler var. Bütçemde önemli yer tutuyorlar. Aklıma şu geldi, İstanbul içinden (kargo masrafı işin içine girerse esprisi azalır) r10 forum dostlarıyla paylaşımlı abonelik sistemi oluşturabilirim.

O nasıl olacak derseniz?

Ben aboneyim ya.. Bana gelir dergi ay başından 2 gün önce.. Ben okurum afiyetle, tam ay başı (ayın son günü) yani daha bayatlamadan(!) abone paylaşıcım arkadaşıma aktarırım dergileri. O da bana dergilerin normal fiyatının yarısını öder. Gül gibi geçinir gideriz. Yarı fiyatına bir sürü güncel güzel dergi okumuş oluruz.

Burada sadece şunu rica ediyorum; bir iki dergi için uğraşmayalım. Gitti geldisi ile uğraşmaya değmez, benim gibi düzenli okumayı seven, dergilere kendi (veya eşi, kız arkadaşı, annesi, babası, kardeşi, kuzeni vs.) bir sürü para döken arkadaşlar varsa, bu ortaklığı oluşturabiliriz.

Kargo masrafı olmasın diğer dergi paslaşma noktaları belirlememiz lazım, bu da İstanbul'un belli noktaları olması lazım. Örneğin Mecidiyeköy, Beşiktaş, Taksim, Şişli, Levent gibi.

Bana özelden istediğiniz en az 3 derginin isimlerini yazın. Fiyatları zaten belli. 1/2'sini paslaşma anında nakit alırım, dergilerinizi ayın son günü akşamı elden pas ederim.

Devir kriz devri, hepimiz dayanışalım, daha ucuza elde etmenin yollarını arayalım

Bir de son detay; paylaşım yapacağız ama dergiler sonuçta son okuyucu ortakta kalacak, oysa yarı bedelini ödeyecek. Bu nedenle dergilerin poşetlerinin içindeki ekler, cdler, ıvır zıvırlar falan da bende kalacak. Böylece adalet ve eşit ortaklığı oluşturmuş olacağız.

El netice; özetle:

1. İstanbulda oturan
2. En az 3 dergi takip eden
3. Okuyan, kültürel gelişimine önem veren
4. Hesabını bilen

arkadaşlar bana tercih ettikleri dergileri yazsınlar, görüşelim.

Teşekkürler,