Öncelikle Adsense den para kazanmak için hepimizin kouya profesyonel yaklaşması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu bağlamda yeni olsakta bir iş adamı gibi düşünelip hep beraber.
Ben yaklaşık 3 yıldır Adsense kullanıyorum. Ama Ancak 5 belki 6 ayda bir 100 dolar oluyor. 2 sitem vardı. Sonra baya özenerek 3. bir site yaptım.
Sitelerimin 1.si iyi Page Rank 4. Ama başarılı diyemiyorum. Özellikle google arama motorunda iyi yerlere sahip. Ama Adsense reklamlarından sağlanan gelir çok.
Ben Adsense hesabımdaki reklamları 3 sitede yayınlıyorum. her yeni adsense reklamı için bir kanal açıyorum. Ve o kanala hangi sitede ve reklamın nerede oldugunu belirtiyorum.
Genel olarak gösterimin çok olmasına karşın tıklanma oranının az oldugunu gözlemledim. Ve anladığım kadarıyla Google Adsense gösterim oranı ile tıklanma oranı arasında bir bağ kuruyor. Şöyle düşünüyorum: Bir reklam ne kadar az gösterimde çok tıklanmışsa o tıklanmaya verilen değer olumlu yönde etkili oluyor. (Tamamen sebep bu demiyorum.)
Biraz bu konuda beraber kafa yoralım derim.
Gösterim sayısı ile tıklanma sayısı arasındaki bağ nasıl bir işleve sahiptir Google'da?
Tabili de Çağata yın da dediği gibi ve emrenin de dolaylı olarak söylediği gibi önce işin çıraklık dönemini yaşamak ve bilgi sahibi olmak lazım. Bizim ustamız Google. Bizde çıraklarıyız. Ondan herdaim yeni şeyler öğreniyoruz. Ama bir gün kalfa belki de usta olmak için sabır ve çalışmak lazım.
Internetten para kazanma hususunda bir çok oyku okuduk ve mail aldık. Genel olarak bende internetin çok ama çok önemli bir gelir kapısı oldugu kanaatindeyım. Sadece internet çok çok yenı bir pazar. Bana sorarsanız işin ticaret şekli daha yenı başlıyor. Bugun biliyorum ki yatırım olmadan para kazanılmıyor. Ya da "Atı alan üsküdarı çoktan geçti" seslerini duyar gibiyim desem...
Bence başarılı işler, çalışmalar her zaman sonuç getirir. Google bize kimsenın kendisi kadar vaat etmediği bir platform sunuyor. Bunu en iyi şekilde değerlendirecek olanlarımız gerçekten ıyı gelirli ve işinin patronu olacak olan kımseler olacak.