arkadaşlar lütfen kesin bilgi lazım tecrübeli arkadaşlardan.100-150 tane firma olacak.
örnek vereyim mesela;
istanbularabalari.com
istanbularabalari.com/pendik/abc_oto.html
istanbularabalari.com/kartal/asd_oto.html
istanbularabalari.com/kadikoy/qwe_oto.html
vs. vs.
şeklinde firmalar var, web sitelerine linkleri no-followa mı çevireyim.sıralamam iyi ama pagerankim sıfır.
örnekten yola çıkaarsak google da istanbul arabalari yazdığınızda 1. çıkıyorum+8'li sıralamam var.yani istediğim kelimelerde de sıralamam iyi.ancak pagerank im 0 benim.nofollowa çevireyim mi bi yardım lütfenn
+nofollow yaptım diyelim ama google sevmedi, peki eski haline getirdiğimde güncelleme de sever mi yine google beni
Şöyle düşünmek gerek bu konuda. Footera 1 link eklediğin zaman zaten tüm altsayfalardan link vermiş oluyorsun. Sen de footerdan değil de her alt sayfadan ayrı ayrı link verdiğin için iş yine aynı boyuta geliyor. Ha anasayfaya 1 link almışsın, ha her alt sayfaya farklı bir link eklemişsin.
Bana göre işin önemli olan boyutu, bu sistemi denemiş olman. Eğer ki önemli bir müddet sen "nofollow" şekilde link ver
mediysen ve Google seni bir şekilde cezalandırmadıysa ki cezalandırmamış sıralamam iyi diyorsun, macera yaşamana gerek yok.
PR durumundan bahsediyorsun. Bence buna hiç takılma. İlerde link satma vb. gibi derdin olmayacaksa PR için riske girme derim.
Biz sadece kendi tecrübelerimiz neticesinde yorum yapıyoruz. Şurada senle aynı durumu yaşamış ve kesin sonuca ulaşmış biri çıkmadan net bir bilgi elde edemeyiz.
Ayrıca ben de bir sitemde web site bağlantıları paylaşıyorum. Hepsine "nofollow" şekilde link veriyorum. Bunun nedeni anasayfada 4 konunun bulunması ve toplu şekilde link çıkışının yaşanmaması için.