Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 2 sene önce dizüstü bilgisayarımı değiştirdim; Casper kullanıyordum. Sanırım 2 defa servise gitti..
İlk gidişi anakart yanmasından oldu, ikinci gidişinde ise harddisk bozuldu. (USB belleği bilgisayar açılışında çıkarttım, nasıl olduysa harddisk bozuldu.)
Casper'ın şu anki durumunu bilmiyorum. Kullandığım Casper bilgisayarda fanlar yeterince soğutma yapamıyordu; kasanın altında yeterli havalandırma deliği yoktu. Bu yüzden istediğim performansı alamadım.
Aslında biraz da bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlı.. Sadece Ofis işleriniz için kullanacaksanız, internette sörf yapıp MSN'de laflayacaksanız ideal bir bilgisayar. Fakat sistem elemanlarını zorlayacak işlemlerde kullanmayı düşünüyorsanız, bilgisayar ısınma yapıyor ve haliyle sesli çalışıyor. Bilgisayarda çalışırken çoğu zaman terliyordum.
Dediğim gibi, bunları 2 sene önce 2 sene boyunca kullandığım Casper dizüstü bilgisayarı göz önünde bulunarak yazdım. Son çıkan modelleri kullanan arkadaşlar da yorum yaparlarsa daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kişisel görüşüm; tanınmış ve kaliteli markaları kullanın. Şu an Toshiba kullanıyorum. Defalarca bilgisayarı düşürdüm (sayısını hatırlamıyorum

), hiçbir sorun yaşamadım. Kullanıma bağlı olarak 4-5 klavye tuşunun aşınmasından başka herhangi bir çizik yok. (Günlük minimum 10 saat, haftalık ortalama 80 saat kullanım; 2 sene boyunca) Malzemesi düşük kalite olan bilgisayarlarda ise bu durum farklı bir hal alıyor; kasada boya aşınmaları, tuşların üzerinde yazıların silinmesi vs vs.. Ve ayrıca bilgisayarı satarken de tanınmış markaların satışta kolaylık sağladığını göreceksiniz.