SayfaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğine kısmen katılıyorum. Ama "ticari sır" konusunu da dikkate almanızı öneririm. Bir datacenter bazı müşterilerine, sırf destek olsun diye imtiyaz sağlıyor olabilir. Herkesin aynı fiyata maletmesi her zaman mümkün değil.
Örneğin Avrupada sunucu barındırdığım bazı datacenterlarda 1mbiti 5 euroya, kimisinde 12, diğerinde de 20 euroya alıyorum. Düz matematikle çözülemeyecek konular...
Bu konuyu açan kişi, fiyattan ziyade firma sahiplerinin güvenilirliği ve referanslarına göre tercih yaparsa daha iyi olacak.
Yurtdışı için tabiki sizde haklısınız daha uygun fiyatlarda sunucu bulması çok makul fakat Türkiye lokasyon olarak birim fiyatı 50 Tl den düşük bir datacenter benim için uygun değil çünkü 8 yılda şu sektörde öğrendiğim ilk şey ucuz fiyat = kalitesiz hizmet.
Bazı datacenterlar daha uygun fiyatdan verebilir fakat desteği iyi olmaz her ne kadar desteğe ihtiyacım yok deseniz bile sunucu kilitlendiğinde reset atacak bir Allahın kulu datacenter da yoksa isterse 10 tl den versin birim fiyatını benim için bitmiştir.
Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.
Saygılarımla.