4 tertipler yani kasım ayında giden tertipler en kötü tertiplerdir neden? Devre kayıpları tecil bozduranlar sorun olanlar kasımda giderler ve karman çorman bir yapı olur biliyorum çünkü bende 85/4 tüm.Sayayım 2 kış bir yaz görüyorsun ben 2005 kasımda gittim 2007 şubatta geldim 2 yılbaşı 2 kış 3 bayram gördüm.Şükür 2 yıl oldu terhis oldum.Senin olayın ise eğer dilekçen kabul edilirse mayısta gidersin kabul edilmez ise devre kaybı olanların meşhur devresi 4 olarak gidersin askerde bir deyim vardır 4 tertip .... tertip diye yazmayım ayıp olur

devre kaybı yani şu sen 85 lisin ama tecil ettirmişin.Sonra tecili bozduruyorsun seni alıcakları ilk tertip 4 tür.Yani sana bir zarar yok 2 kış bir yaz haricinde

ve bir şey eklemek isterim askerlik inan bana gidene kadar zor gittikten sonra nasıl geliyor geçiyor anlamıyorsun bile.Mesala acemi birliğimde o eğitimler usta birliğimde -30 da nöbet yada +45 derecede nöbet hepsi geldi geçti aradan 2 yıl geçti şimdiden hayırlı teskereler.Aklına takılan olursa sor elimizden geldiği kadarı ile yardımcı oluruz.