Şu resme kadar bütün konuda sana katılıyordum düşünce olarak ama o resmi görünce tamamen hayal kırıklığına uğradım...O resmi ne bu forumd nede başka biryerde görmek isterım, burası ne İran nede İngiltere
Ülkemizde demokrasi tam anlamıyla eşitlik tam anlamıyla hukuk tam anlamıyla oturmuş değil fakat biryerlere kadar gitmeye çalışıyoruz ülke olarak bir geçiş sürecindeyız, nasıl dye sorarsan,
Bundan 20 sene önce 10 sene önce neydi şimdi ne haldeyiz bunu düşünüp anlayabılır mısınız sizi biraz yoracağız ama,
senın bu gösterdiğin Somali ne halde bliyor musun ?
Eğer böyle birşey istiyorsan gidip Somalide yaşarsınız, kusura bakmayın ama bu işin şakası olmaz,
Burası ne ilgiltere ne fransa ne somali, burası Türkiye, burda çok değil yıllar önce insanlar düşünce suçu yüzünden sürgün yiyorlardı, düşünceleri , yaptıkları işlerden dolayı birçok kişi bu sevdiği vatanından ayrı kaldı, şimdi beğendiğimiz o kişiler o zaman değişik düşünceleri yüzünden işte ülkede hain diye tabir ediliyordu.
Diyeceksın nereden nereye ama herşey bu gönderdiğin yazı kadar basit olmuyor, birşeyi düşünürken bütün yönleriyle düşünmek gerekıyor biraz...
Bazı kişiler var forumdakiler üstüne alınmasın genel olarak yazıyorum bunu :Birçok kişi var, devlet öyle böyle şöyle beğenmıyor etmiyor , ama okulunda okumaya gelince çokda güzel oluyor, beğenilmeyen devletin okulunda herkes okumayı biliyor ama okulda katkı payı olarak bir 50 lira bir 100 lira vermeyi zor görüyor değilmi.
Yani bu mevzular bu kadar basit değil, bu kadar basite indirgemeyin.Bu mantık çocukca bir mantık.