Merhaba Arkadaşlar,

Bundan birkaç gün önce, eski çalıştığım, Türkiye konumlu ve Türkiye'nin en çok tercih edilen firmalarından biri olan -ismini zikretmek istemediğim- firmayı sık sık kesinti ve sunucu göçmesi sebebiyle bırakıp Amerikan kökenli GoDaddy'ye geçtim. Deneme amaçlı 3 aylık ekonomik Windows paketini aldım. Şu anlık memnunum, sanırım onarla devam edeceğim.

GoDaddy ile ilgili izlenimlerim ve tecrübelerim şöyle:

A. Olumlu Tarafları:

1. Fiyatları çok uygun ve verdikleri alan, bant genişliği, ekstra özellikler vs. oldukça fazla.

2. Hoş bir kontrol panelleri var. Alan adı kontrol panelleri de çok iyi.

3. 50 Dolarlık Facebook kuponu ya da 25 Dolarlık Google AdWords kuponunu hediye olarak veriyorlar.

4. Webmail servisi ve diğer hizmetleri çok kaliteli.

B. Olumsuz Tarafları:

1. Belki de en önemli olumsuz tarafı, Amerika'da olması dolayısıyla (tabiî bu onların suçu değil, Türk Telekom'un yurtdışı çıkışının yetersiz olmasından kaynaklanıyor) Türkiye'den erişim çok yavaş. 250 ms ping var. FTP'ye dosya yüklemek vs. işkence. Siteme ait 25 MB'lık dosyayı 1 saatte zor yükleyebildim.

2. Sitenin kullanımı, ilk kurulumun vs. yapılması, GoDaddy'e alışkın olmayanlar için çok zor gelebilir. Çok karmaşık bir yapısı var.

3. Access veri tabanı kullanabilmek için biraz uğraşmak gerekiyor ve tüm Access veri tabanlarının access_db klasörü altında bulunması gerekiyor. Fiziksel yol vs. kullanacaksanız ya da başka klasör altında veri tabanı barındıracaksanız biraz uğraşmanız gerekiyor.

Sonuç olarak, tüm bu olumsuz yönlerine rağmen GoDaddy pek çok bakımdan tercih edilebilecek bir servis sağlayıcı. Tabiî, burada Türk firmalarını kötülemiyorum. Elbette, ilk etapta Türk firmalarını tercih etmekte fayda var; çünkü kendi ülkemiz içerisinde para transferi yapabiliriz bu sayede ve ülkemizdeki bu piyasanın canlı kalmasını sağlayabiliriz. Ama, benim çalıştığım firma -ki kendisi Türkiye'nin ilk üçü arasında- beni çileden çıkarınca böyle bir karar almak zorunda kaldım.

Umarım bu yazdıklarımın bir faydası olur. GoDaddy ile ilgili soruları olan varsa bu konu altından cevaplayabilirim.